Lūk, ko alkohols patiesībā nodara tavai ādai, un cik ilgs ir tās atkopšanās process

Dr. Haralds Lancers skaidro, ka var paiet divas līdz četras nedēļas, kamēr āda atgūst iepriekšējo stāvokli. Salīdzinājumam, sievietes, kas ir lietojušas pretapaugļošanās tabletes, nevar atgūt stabilu hormonālo līdzsvaru pat trīs līdz sešus mēnešus pēc tam.

screen-shot-2015-07-13-at-3-11-25-pm
Kad tiek izjaukts hormonālais līdzsvars, ko ietekmē arī ogļhidrāti un alkohols, ir vajadzīgas aptuveni 30 dienas, lai organisms atgūtos.

Kas notiek, ja šajā laikā tu atkārtoti lieto alkoholu? Vai āda nepārtraukti ir atveseļošanās stadijā?
Patiesībā ir vēl sliktāk, jo ādai kaitē arī tas, ko tu ēd nākamajā dienā pēc alkohola lietošanas. Piemēram, šķiņķis, bekons, cīsiņi, maize vai kartupeļu pankūkas – tas visu padara vēl sliktāku, nemaz nerunājot par baltmaizi. Tik pat labi vari jau sākt zīmēt izsitumus uz sejas.
Tā vien šķiet, ka pilnīgi viss ir kaitīgs, pat visu iecienītais sarkanvīns. Tomēr tas nenozīmē, ka nedrīksti ik pa laikam izdzert glāzi vīna. Tas nozīmē, ka nedrīksti izdzert trīs glāzes.
Dermatologs skaidro, ka izklaides industrijā cilvēkiem nav personīgo pavāru, kas kontrolē viņu svaru. Pavāri drīzāk kontrolē viņu ādu, piemēram, nosakot ierobežojumus kofeīna, piena produktu un alkohola lietošanā. Kad viņi dodas koncerttūrēs vai piedalās filmēšanā, alkohols netiek lietots vispār. Slavenības, ar kurām viņš strādā, augstas izšķirtspējas monitoros vienmēr ir pilnīgi skaidrā, un viņi stingri ievēro pavāru un uztura speciālistu ieteikumus.
Parastajiem cilvēkiem ir paveicies, ka viņu dzīve nav zem HD lupas, tāpēc atliek tikai iegaumēt šos ieteikumus, un ņemt vērā nākamreiz, kad lietosi alkoholu.

Leave a Comment