Lūk ko slēpj kārdinošā oga! Jūs to vairs neiegādāsieties, redzot to mikroskopā…

Zemeņu kaitēkļi

UZMANIES, ZEMENES!

Laputis

Šis visu sakņu dārzu un augļu dārzu pērkona negaiss neapiet zemenes. Laputis sūc sulas no kātiem un lapām. Tas izraisa zemeņu krūma lapu čokurošanos, un augļi nenogatavojas. Papildus tiešu kaitējuma nodarīšanai augam laputis pārnēsā vīrusu slimības.

Cērmes kāpuri

Vēl viens ienaidnieks ir cērmes kāpurs. Viņa košļā visu savā ceļā. Lai apkarotu armijas tārpus, dārznieki izmanto dažādas ķīmiskas vielas, kuru ļaunprātīga izmantošana ir ļoti kaitīga cilvēku veselībai. Tāpēc rūpīgi apdomājiet, pirms barojat bērnu ar zemenēm no tirgus.

Blaktis

Kaitēklis, no kura ir ļoti grūti atbrīvoties. Ja redzat, ka oga ir nelīdzena un klāta ar bumbuļiem, tad esat pārliecināti, ka šeit ir nostrādājusi blakts.

 

Ziedu tripši

Ar tripšiem ir pilnas ārzemju zemenes no lielveikaliem. Šie kaitīgie kukaiņi masveidā inficē ogas. Lai gan viņi aktīvi cīnās ar tripšiem un atdala skartās zemenes, dažreiz tās joprojām nonāk uz galda.

Sarkanā ērce

Zemenēm visbīstamākais kukainis ir sarkanā ērce. Tas iznīcina veselas plantācijas, un ir ļoti grūti noņemt šo kaitēkli. To ir gandrīz neiespējami pamanīt pat ar palielināmo stiklu. Tikai vērīgi dārznieki to aprēķina pēc ogu un lapu stāvokļa.

Lasi arī: Pāvela Globas prognozes nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: daudzus šajā nedēļā sagaidīs liktenīgi notikumi!

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: esiet gatavi atteikties no kaut kā, lai tā vietā nāktu, labākas finansiālās iespējas

Tieši šo kaitēkļu dēļ iecienītā vasaras oga tiek masveidā pakļauta ķīmiskai apstrādei. No šāda produkta ir maz labuma! Šeit ir daži ieteikumi, kā izvēlēties zemenes, kas ir garšīgas un tajā pašā laikā nekaitīgas.

NODERĪGI PADOMI

Zemeņu audzēšana savā mājā ir rūpīgs darbs. Tas aizņem apmēram 44 dienas! Dabīgās ogas parasti parādās tirgū maija beigās – jūnija sākumā. Agrīnās zemenes satur daudz pesticīdu, un tās negaršo. Bet dārza zemeņu garša un ieguvumi ir neticami!

Ogām jābūt viendabīgā tumši sarkanā krāsā, bez plankumiem. Nevajag dzīties pēc izmēra. Kā likums, milzu auglis ir ķīmisko vielu klātbūtnes indikators.

Ja zemene ir vienāda izmēra, pēc taustes šķiet blīva, gluda un gumijota, tad tā ir pildīta ar nitrātiem. Šo produktu nav vērts pirkt.

Galvenais kritērijs, izvēloties ogu, ir aromāts. Gatavu zemeņu smarža ir neatvairāma!

Kā gribas gatavās ogas, saulē piesūcinātas, sulīgas… Pirms pasniegšanas rūpīgi izvēlieties zemenes. Jūs, protams, varat mēģināt to audzēt mājās.

Leave a Comment