1.Nedzer šampanieti no glāzes ar paplatinātu augšdaļu (viens no flute glāzes formas veidiem, saukts arī pat tulpi – tulip) – paplatināta glāzes augšdaļa liek šampanietim ātrāk “atšālēties” un ātrāk zaudēt aromātu;
2.Nedzer šampanieti no glāzes, kuru mēdz dēvēt par tasi (saucer) – šeit notiks tieši tas pats, kas iepriekš pirmajā punktā aprakstīts, tikai daudz ātrāk, tā vietā derētu izvēlēties glāzi ar ciešāku augšdaļu;
3.Pārliecinies, ka šampanieša pudele ir auksta pirms to atkorķē – tas mazina spiedienu pudeles iekšpusē un attiecīgi mazināsies iespēja no tā izšaušanās no pudeles putu veidā;
4.Pirms tā baudīšanas ļauj tam nedaudz sasilt, kā arī to nav nepieciešams atkārtoti likt ledus spainī vai ledusskapī – šampanietim ir jābūt nedaudz vēsam, bet ne aukstam. Ja tas būs auksts, tad tā aromāts būs nepilnīgs un burbulīši kodīs rīklē;
5.Šampanieti arī var baudīt kopā ar ēdienu – šampanietis arī ir vīns tikai dzirkstošs. To var baudīt kopā ar dažādiem gaļas un zivju ēdieniem, bet ne sieru.
Lasi vēl: Recepte: šokolādes vīns – superdzēriens ziemas vakariem
Avots: housebeautiful.com