Maizes zupa – recepte, kas jāzina katrai zeltenei

 

Pagatavošana:

Vispirms uz pannas bez eļļas sagrauzdē rupjmaizi. Kad sausiņi gatavi, ieslēdz plīti.

Sausiņus salauza gabaliņos atsevišķā tasītē. Pārlej ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest. Kamēr sausiņi briest, turpina gatavot.

Ņem ābolu un sagriež lielās daiviņās. Izņem sēklas. Sagriezto ābolu liek katliņā, kas uzlikts uz plīts. Kamēr tas sakarst, liek tajā pārējās sastāvdaļas: rozīnes, kanēli pēc garšas, 20 gr dzērveņu un aptuveni 60 gr cukura. Visu rūpīgi samaisa. Atstāj uz uguns.
4
Nākamais solis – darbs ar blenderi. Uzbriedušo maizi liek blenderī un jauc, kamēr izveidojas biezenis, ko pievieno citām sastāvdaļām katliņā.

Vāra visu kopā 5-10 minūtes. Zupa izdosies bieza, un tas ir pareizi! Noņem no plīts un liek atdzesēties.

Lasi arī: Banānu un auzu pārslu cepumi 15 minūtēs. Superrecepte!

3

Maizes zupas gatavošanu noslēdz ar mērces pagatavošanu. Katliņā liek 100 gr dzērveņu un 70 gr cukura. Precizitātei var izmantot virtuves svarus. Pievieno arī ēdamkaroti ūdens. Visas sastāvdaļas samaisa. Atkal visu sajauc blenderī, kamēr izveidojas bieza mērce.

Kad mērce gatava, to obligāti izberž caur sietu. Neaizmirsti pievienot 50 ml saldā krējuma. Tad visas sastāvdaļas saliek konditorejas maisiņā.

Atliek saliet zupu šķīvjos un rotāt ar putukrējumu. Pa virsu ar mērci uzzīmē dekorus. Var uzlikt arī atlikušās dzērvenes. Lieliska maizes zupa gatava!

Leave a Comment