“Marcela” skaists nosaukums, garša un noformējums; Smalki, viegli un ēstgribu rosinoši salāti

Salāti “Marcela” – neliela porcija, delikāts pasniegšanas veids, smalka, maiga garša

…un zivs iekšpusē. Šie ir salāti “Marcela”, kuru recepte, visticamāk, jums jau ir zināma, un, iespējams, jūs jau esat gatavojuši līdzīgus salātus. Bet cik skaisti izklausās tā nosaukums, un cik garšīgs un apetīti rosinošs ir šis elegantais ēdiens. Un laiks tās pagatavošanai aizņem apmēram piecas minūtes, ne vairāk, tikai iepriekš ir nepieciešams izvārīt burkānus un olas. Īsta laime saimniecei!

Soli pa solim pagatavošanas instrukcija:

Mēs salātus saliekam noņemamā veidnē, kuras diametrs ir 18 cm. Tā būs diezgan augsta, bet var likt arī kristāla glāzēs uz kātiņa (līdzīgi kā attēlā), tas dos papildus izsmalcinātību tiem.


Ar dakšiņu saberztajam tuncim pievienojam sīpolus, samaisām. Uz veidne (vai glāzes) apakšas liekam rīvētus vārītus burkānus. Pievieno nedaudz majonēzes. Virspusē liek tunci, to nedaudz apsmidzina ar eļļu.
Atdaliet divu cieti vārītu olu baltumus – tie būs vajadzīgi dekorēšanai. Pārējās olas un dzeltenumus sasmalcina uz rupjas rīves un nosūta salātu bļodā.Apsmērē ar majonēzi.


Nākamais slānis – smalki sagriezti āboli. Forma jānoņem. Ērtāk to izdarīt, ja salātus virsū piespiež ar plakanu vāciņu, kura diametrs ir mazāks par veidnes diametru, un, turot vāciņu, uzmanīgi pavelk veidni uz augšu. Virspusē sarīvē sieru.

Ar dārzeņu griezēju plāni sagriež atvēlēto olu baltumu un izveido skaistu rozi, ar kuru dekorē salātu virsu. Krāsai pievieno dažas zaļumu lapiņas. Ābols lieliski saskan ar tunci un veido brīnišķīgu tandēmu šajos salātos!

Lasi vēl: Ātrs kāpostu marinēšanas veids, kur kāposti gatavi jau pēc 6 stundām

Sastāvdaļas:

vārīti burkāni – 3 gab.
tunča konservi – 185 g
smalki sagriezts sīpols (ja sīpols ir ļoti ass, aplejiet to ar verdošu ūdeni) – 20 g
olas – 4 gab.
zaļi, sulīgi, skābi un saldi āboli (šķirnes “Antonovka” līdzinieki) – 2 gab.
rīvēts siers – 100 g
majonēze – 100 g
eļļa apsmidzināšanai

Salāti izskatās ļoti apetītli un skaisti. Un galvenais, ka viss tiek pasniegts porcijās, neviens viesis nepaliks bez šīs vieglās un brīnišķīgās uzkodas. Gatavojiet ar prieku! Izbaudiet! Un lai labi garšo.

Leave a Comment