Mazgājiet dvieļus šādi, un tie paliks pūkaini un nezaudēs krāsu

Rūpes par dvieļiem šķiet pietiekami vienkāršas – vienkārši iemetiet tos veļas mašīnā. Tomēr, kā izrādās, ir daži svarīgi aspekti, kas palīdzēs saglabāt jūsu dvieļus košus un pūkainus.

Lielākā daļa dvieļu jāmazgā siltā ūdenī parastā ciklā, taču, lai pārliecinātos, vislabāk izlasīt etiķeti.

Ja uz etiķetes ir norādīts, ka tumšie dvieļi jāmazgā atsevišķi no baltajiem dvieļiem, vislabāk tā arī darīt. Turklāt dvieļu šķiedras var atšķirties, tāpēc dvieļi vienmēr jāmazgā kopā atbilstoši materiāla veidam un atsevišķi no citām drēbēm.

Ieteicams vienmēr mazgāt jaunus dvieļus pirms to lietošanas; tas atvērs šķiedras un dvieļi labāk uzsūks mitrumu. Turklāt, ja uz jauna dvieļa ir uzkrājušies mīkstinātāji, iesaka pirmās mazgāšanas laikā skalošanas ciklā pievienot glāzi baltā etiķa.

Jau lietotus dvieļus ieteicams mazgāt pēc katras trešās vai ceturtās lietošanas reizes, taču tas ir atkarīgs arī no personiskajām vēlmēm.

Kā mazgāt krāsainus dvieļus

Lai mazgātu krāsainus dvieļus, veļas mazgāšanas eksperte Marija Mūnija iesaka izmantot vēsu vai siltu ūdeni, īpaši, mazgājot tumšus dvieļus. Tas palīdzēs saglabāt materiāla krāsu. Turklāt, lai noņemtu spēcīgus traipus, rūpīgi jāizvēlas maigi līdzekļi, lai tie nepadarītu netīro vietu gaišāku.

Lai uzlabotu krāsas piesātinājumu, ieteicams mazliet samazināt mazgāšanas līdzekļa daudzumu galvenā cikla laikā, skalošanas laikā ūdenim pievienojot no 0,5 līdz 1 glāzei baltā etiķa.

Lai novērstu traipu veidošanos, vismaz dažu pirmo mazgāšanas reižu laikā labāk mazgāt līdzīgu toņu krāsainus dvieļus.

Kā mazgāt baltus dvieļus

Baltu dvieļu mazgāšanai ieteicams izmantot karstu ūdeni – tas palīdz saglabāt sniegbalto tīrību. Veļas mazgāšanas līdzeklim ieteicams pievienot arī balinātāju bez hlora.

Tomēr nekad nejauciet balinātāju un etiķi. Atsevišķi balinātājs un etiķis ir divi efektīvi tīrīšanas līdzekļi, taču tos nekad nevajadzētu lietot kopā. Sajaucot abus, veidojas hlora gāze, no kuras labāk izvairīties.

Ir svarīgi nepārslogot veļas mazgājamo mašīnu ar dvieļiem – tas ne tikai neļaus tiem kļūt tīriem, bet arī var sabojāt veļas mašīnas cilindru un samazināt tās efektivitāti. Tā rezultātā dvieļi neizbēgami būs jāmazgā otrreiz, lai likvidētu traipus un nepatīkamas smakas.

Kā no dvieļiem atbrīvoties no smakām un traipiem

Baltais etiķis ir dabisks līdzeklis traipu likvidēšanai no izmazgātajiem dvieļiem, un tas var likvidēt arī pelējuma smaku no dvieļiem.

Lai izmantotu šo sastāvdaļu traipu un smakas likvidēšanai, ieteicams pirms ievietošanas veļas mazgāšanas mašīnā priekšmetus vispirms uz trim minūtēm iemērkt destilētā baltajā etiķī.

Papildus traipu un smaku likvidēšanai mērcēšana etiķī padarīs priekšmetus mīkstus un svaigus pēc izžūšanas.

Leave a Comment