Meli par matiem, kurus tu nezināji

Mīts: Regulāra matu apgriešana palīdz tiem labāk augt.
Patiesība: Mati dabīgi izaug 1,5 cm četru mēnešu laikā – un matu apgriešana katru otro nedēļu nepaātrinās to augšanu. Lai gan matu galu apgriešana katru sesto līdz astoto nedēļu palīdzēs saglabāt frizūru un kavēs matu šķelšanos. Tātad, ko tev darīt, lai izaudzētu garākus matus? Tas, ko tu ēd, ir visa pamatā – mēģini lietot uzturā vairāk pārtikas ar augstāku proteīna saturu un omega-3.

Mīts: Sirma mata izraušana noved pie tā, ka vietā izaug vairāk.
Patiesība: Ja redzi sirmu matu, tā izraušana neveicinās 10 matu ataugšanu tā vietā. Bet tas var bojāt tavu matu folikulu un kavēt mata vispārēju ataugšanu.

Mīts: Tu spēj kļūt imūna pret matu kopšanas produktiem.
Patiesība: Dažas labi zināmo matu kopšanas produktu kompānijas izmanto lielu daudzumu silikona un citas sastāvdaļas, kas palielina matu. Sākumā šie pārklājumi liek matiem izskatīties veselīgiem, gludiem un spīdīgiem, bet, lietojot šos produktus atkārtoti, mati var kļūt nedzīvi.

Mīts: Iešana gulēt ar slapjiem matiem spēj nodarīt tiem bojājumus.
Patiesība: Ir pilnīgi normāli būt slinkam – tikai, nedodies gulēt ar slapjiem matiem, ja tie ir saņemti stingrā astē vai copē, kas var izraisīt matu lūšanu. Labā ziņa ir tā, ka tu pat vari iztaisnot matus kamēr guli, ja izmanto pareizos produktus.

Mīts: Matos kondicionieri vajag ieziest no saknēm līdz galiem.
Patiesība: Kad runa ir par kondicionieriem – jo mazāk jo labāk. Koncentrējies uz skalpu, kad izmanto šampūnu (jo tur visvairāk izveidojas papildu slānis uz matiem), un matu galos iesmērē nelielu daudzumu kondicioniera. Galvenais – atceries neberzēt matus; tas var padarīt nelīdzenu matu kutikulu un bojāt mata apvalku.

Leave a Comment