Melone Vese***ai un uzturā – tās īpašības, vitamīni un uzturvērtība

 

Melone Vese***ai

Melone Vese***ai un uzturā ir loti noderīga. Tās vērtīgākās īpašības ir zināmas jau izsenis. Jau no senseniem laikiem tās ļoti lielā cieņā ir bijušas musulmaņu pasaules valstīs. 

Tagad mēs tās varam iegādāties gandrīz jebkurā pārtikas veikalā un, lai gan varētu šķist, ka Latvijas klimats nav piemērots meloņu audzēšanai, mēs visi zinām, ka arī šeit tiek audzētas melones. Tas gan nav ļoti izplatīti un ir visnotaļ sarežģītāk nekā Āzijas valstīs.

Melones, lai gan tajās ir ļoti daudz cukura, ir arī patiešām vērtīgas, tāpēc tās pilnīgi noteikti būtu ieteicams iekļaut savā uzturā, taču nav labuma bez ļaunuma. Izrādās, ka ne visiem melones ir ieteicamas, turklāt vajadzētu zināt, kā tās pareizi ēst.

Lasi vēl: 10 vērtīgākās kivi īpašības; normalizē As**sspiedienu un palīdz zaudēt lieko svaru!

 

Melone Vese***ai: kalorijas

Kaloriju ziņā melone satur tikai no 30 līdz 38 kCal uz 100 g, kas ļauj to iekļaut dažādās diētās, turklāt melones ir ne tikai ļoti vērtīgas, bet arī garšīgas.

Melone Vese***ai

 

Melone Vese***ai: vitamīni

Tās ir ļoti bagātas ar vitamīniem: folijskābe, beta-karotīns, vitamīns C. Mūsdienu pētnieki meloni īpaši izdala kā uzticamu folijskābes piegādātāju mūsu organismam.

Pie termiskas apstrādes šis vitamīns pazūd, taču cilvēki ir raduši melones lietot svaigā veidā. Melones tiek rekomendētas arī sievietēm grūtniecības periodā un menopauzes laikā.

Tāpat arī melone palīdz uzlabot atmiņu un atbrīvoties no depresijas. Melone spēj uzmundrināt, kā arī palīdz tikt galā ar nogurumu un bezmiegu.

Vēlās meloņu šķirnes spēj ļoti būtiski papildināt organisma C vitamīna krājumus visai ziemai. Tā palīdz stiprināt imunitāti un aizsargā organismu no dažādām infekcijām.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vēl vairāk

Leave a Comment