Mēness gaismā: kā mūs ietekmē četras mēness fāzes

 

Daļa cilvēku pavasarī un rudenī smagi pārdzīvo pulksteņa rādītāju griešanu par vienu stundu uz priekšu vai atpakaļ. Viņiem ir īslaicīgas vai ilgstošas Vese***as, dienas aktivitāšu, darba ražīguma un nakts miega kvalitātes izmaiņas. Lai arī to izpausmes nav atkarīgas no vecuma, jaundzimušajiem bioloģiskais pulkstenis ir svarīgs barošanas reizēs, un viena stunda var sagādāt būtisku mazuļa pašsajūtas diskomfortu. Arī pusmūža vai vecāka gadagājuma cilvēkiem ir izstrādājušies savi bioritmi, un to izjaukšana arī viņiem var sagādāt emocionālu diskomfortu. To visbiežāk izjūt cilvēki ar hroniskiem sirdsdarbības traucējumiem vai astmu. Nervu sistēmas slimību pacientiem jebkuras apkārtējās izmaiņas izraisa Sli**bas saasināšanos, bieži aktualizējas depresija.

spring-clock-change-2013-e1364485436425

Liela ietekme uz dabas parādībām un dzīvības procesu norisēm ir Mēness fāžu maiņai. Gravitācijas un enerģētiskā iedarbība katru dienu ir atkarīga no leņķa, kādā Zemes pavadonis ir attiecībā pret Sauli. Visspēcīgāk Mēness fāžu maiņa ietekmē ūdeni – pasaules okeānu krasta zonās notiek bēgumi un paisumi.

Tāda pati šķidruma uzvedība gravitācijas spēku ietekmē ir visos dzīvajos organismos. Cilvēka ķermenī 70–80% ir ūdens, tādēļ Mēness fāžu maiņa atspoguļojas arī mūsu zemapziņā, psihē, noskaņojumā un emocijās. Piemēram, šķidruma izplešanās organismā palielina tā slodzi, un rodas nervozitāte, nesavaldība, agresivitāte, neprognozējamība.

moon-animation37

Enerģētiski jutīgākie ir Mēness fāžu maiņas brīži, kad ir lielāks stress, cilvēki kļūst nelīdzsvarotāki, saasinās pasaules emocionālā uztvere.

 

Lasi vēl: Vai Tu esi eņģelis cilvēka veidolā? Pazīmes, kas par to liecina!

 

Protot šo enerģiju izmantot savā labā, organisms noteiktās dienās paātrina brūču dzīšanu un atkopšanos no dažādām kaitēm. Novērots, ka augošā un pilnā Mēnesī dažkārt ļoti sāp galva un pat zāles nepalīdz. Vīriešus spēcīgāk ietekmē jauns Mēness, un viņi kļūst agresīvi, nervozi, biežāk gadās infarkti. Turpretim sievietes aktīvāk reaģē uz pilnu Mēnesi. Šīs fāzes beigās vieglāk tikt galā ar fizisko slodzi, arī gremošanas procesi norit raitāk, un organisms uzņem sevī visu, ko tam dod.

Augošā Mēnesī vairojas organisma enerģija, cilvēks jūtas spēcīgāks, aktīvāks, emocionālāks. Tāpēc šo laiku iesaka kā piemērotāko jaunu darbu plānošanai un projektu uzsākšanai.

moon-people-380x235

Pilnmēness enerģija pārtop uzbudinājumā un sasprindzinājumā. Saasinās nervu darbības traucējumi. Daudzi pētījumi apstiprina, ka šis laiks palielina negadījumu draudus.

Dilstošā Mēnesī organisms noskaņots uz enerģijas tērēšanu, tādēļ spēkus nevajag neapdomīgi un veltīgi izšķiest. Labi veicas viss, kas vērsts uz organisma attīrīšanu. Arī apgriezti mati un nagi ataug krietni lēnāk nekā augošā Mēnesī.

la.lv

Leave a Comment