Mežpils aicina pieteikties ikgadējam mājbrūvētāju konkursam “Mežpils prove”

2018. gada 1. maijā AS Aldaris un Rimi Latvia atklāj dalībnieku pieteikšanos ikgadējam un, nu jau par tradīciju kļuvušajam, mājbrūvētāju konkursam “Mežpils prove” 2018.
Šī gada konkursa tēma ir “Kviešu alus”, tādēļ konkursa pretendenti aicināti iesniegt ne vairāk par diviem kviešu jeb Vācijas stila Hefeweizen alus veidu paraugiem. Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju brūvēt savu alu Aldara alus darītavā 9500l apjomā, pārdot to Rimi lielveikalos, kā arī 1000 EUR dāvanu karti no veikalu tīkla Rimi.
Šogad “Mežpils prove” konkurss notiek sadarbībā ar Rimi Latvia. Gan finālistus, gan uzvarētāju 9. jūlijā noteiks ekspertu komisija, kurā piedalīsies Latvijā pirmais sertificētais alus someljē Andris Rasiņš, Rimi Latvia kvalitātes vadītāja Māra Tamane un citi žūrijas dalībnieki.
“Kviešu jeb baltais alus ir tradicionāla Vācijas alus šķirne, kura brūvēšanā izmanto vismaz 50% kviešu iesalu, kas sniedz alum gan gaišāku krāsu, gan vieglāku un baudāmāku garšu. Kviešu alus popularitāte strauji pieaug gan Latvijā, gan arī visur pasaulē. Šis alus ir vasarīgs un viegli baudāms, tādēļ tas fantastiski saderēs ar Latvijas sezonāliem ēdieniem,” stāsta Andris Rasiņš.
“Mēs esam priecīgi, ka varam būt daļa no šī “Mežpils prove” konkursa, jo arī savu veikalu plauktos ļoti labprāt vēlamies redzēt aizvien plašāku eksperimentālo nišas alus veidu sortimentu. Šī ir lieliska iespēja jaunajiem alus brūvētājiem un mājbrūvētājiem – entuziastiem redzēt savu lolojumu Rimi veikalu plauktos,” komentē Māra Tamane, Rimi Latvia kvalitātes vadītāja.
Darbu iesniegšanas termiņš ir 5.jūlijs. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu kartes no interneta veikala bruvepats.lv.
Viena no AS Aldaris svarīgākajām 2018. gada prioritātēm ir Latvijas alus tirgus attīstība un sabiedrības izglītošana par alus lietošanas kultūru un alus pasaules dažādību. Mājbrūvētāju konkurss “Mežpils prove” tiek rīkots jau ceturto gadu un ar katru gadu pulcē arvien vairāk alus profesionāļus un entuziastus, iepazīstinot sabiedrību ar labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem.
Plašāka informācija par konkursa norisi un pieteikšanas kartību: www.mezpilsalus.lv/prove2018

Leave a Comment