Mītu atmaskošana par laulību – 2. daļa

Mīts Nr.8 Ja romantika nepazudīs, tad laulība pagarināsies ilgāk

Taisnība. Vīrieši var ar tīru sirdsapziņu iet garām puķu bodēm. Lielbritānijā pētījumi pierādījuši, ka partnerattiecības un pienākumi laulībā ir svarīgāki, nekā jūtu izpausme un ziedi.

Mīts Nr.9 Ja tuvojas šķiršanās, tātad pati esi vainīga.

Taisnība. Ja vēlaties, lai dārzā ziedētu puķes, bet ēdieni izdotos ar katru reizi arvien gardāki, tad vajadzētu tam pievērst nepieciešamo uzmanību. Laulībās viss ir tieši tāpat. Mūsu prasības vienam pret otru visu laiku mainās, tāpat kā vajadzības. Pēc gadiem jūs vispār varat saprast, ka esat pavisam dažādi cilvēki. Un kā gan jūs kopā nodzīvojāt tik daudz gadus?

Dabiski, paškritika- labi, taču ar mēru. Atcerieties, ka gan laulībās, gan šķiršanās procesā jāpiedalās abiem. Tātad vainīgi šajā situācijā ir abi laulātie.

Mīts Nr.10 Mūsdienās praktiski visas laulības beidzas ar šķiršanos.

Taisnība. Ne visas, bet daudzas .Piemēram, 2007 gadā Krievijā izšķīrās 686000 pāru, bet apprecējās divreiz vairāk – gandrīz 1,3 milj. Protams, tas nav labi, taču pagaidām nav tāda paņēmiena, kurš spētu saglabāt un nostiprināt laulību simtprocentīgi.

Mīts Nr.11 Laulībā vīrieši dzīvo sliktāk nekā sievietes

Taisnība. Vīrieši un sievietes, kas saistījušies ar laulības saitēm, visbiežāk dzīvo laimīgāk un ilgāk, nekā tie, kuri viņu vecumā ir vientuļnieku statusā. Bez tam, ģimenes cilvēki, neatkarīgi no dzimuma, visbiežāk daudz vairāk pelna un tiem ir laba Vese***a.

Mīts Nr.12 Viņam nepieciešams mazāk, nekā viņai

Taisnība. Patiesībā tā arī ir. Londonas universitātē tikai veikts pētījums, kurā aptaujāja 4500 sievietes un vīriešus un noskaidrojās, ka sievietes patiešām gūst lielāku prieku no laulībām nekā vīrieši. Vīrieša psiholoģiskais stāvoklis ir stabilāks, ja viņi dzīvo civillaulībā, nevis oficiālajā. Vīriešiem ir svarīgi justies brīviem, pat ja patiesībā tā nav.

Daudzi psihologi saka, ka uz viņu konsultācijām nāk tikai oficiāli precēti vīrieši un neviens, kurš dzīvo civillaulībā. Un otrādāk- sievietes nāk ar sūdzībām, ka viņu partneris negrib precēties, bet precētās sievietes- krietni mazāk.

Mīts Nr. 13 Lai izveidotu ģimeni, nepieciešams stabils finansiālais stāvoklis

Taisnība. Patiesībā tikai vīrietim vajadzētu par to aizdomāties, bet nekādā gadījumā sievietei.  Lai panāktu finansiālu neatkarību, labu karjeru vai kādus citus sasniegumus, vajadzīgs laiks, pie tam ne jau gads, tādēļ ja sieviete sāk panākt to, tad pretī viņa atdos savus labākos gadus, meitenīgo skaistumu un jaunību. Visus savus labākos dabas dotumus viņa maina pret karjeru un apmācību, kaut gan nav teikts, ka viņa panāks vēlamo. Tieši tādēļ  sieviete nevar bez problēmām atrast sev pienācīgu otro pusīti, tādēļ ka ir ambicioza un mērķtiecīga.

Bez tam jaunības gados meitenes pilnā mērā interesē mīlestība un aplidošana, bet ja viņa nolēmusi pagaidām neveidot ģimeni, tad sāk nodoties laulības pārkāpšanai ar dažādiem vīriešiem.

Mīts Nr.14 Izglītota sieviete ilgāk meklē vīru un viņai ir sarežģītāk apprecēties.

Taisnība. Iespējams, kādreiz tā arī bija, tomēr mūsdienās izglītotai un gudrai sievietei ir vairāk iespēju apprecēties, salīdzinot ar tām meitenēm, kurām “vējš galvā” neatkarīgi no vecuma.

Starp citu, Čārlzs Hills, amerikāņu profesors, izpētīja 200 pārus, kuri nodzīvojuši laulībā ilgāk kā 25 gadus un radīja laulāto  veiksmes formulu.

  1. Neveidojiet ģimeni un neiemīlaties partnerī , kurš ir krietni vai mazāk pievilcīgāks par jums.
  2. Veidojiet ģimeni ar cilvēku, kurš ir aptuveni jūsu intelekta līmenī un vecumā .
  3. Un pats galvenais- biežāk un vairāk mīlējaties!

Neļaujiet mītiem un ilūzijām sagraut jūsu dzīvi, tikai jūs paši lemjat, kāda tā būs. Precaties un dzīvojiet laimīgi!

 

 

 Avots: allwomens.ru

Leave a Comment