Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina uz māmiņdienai veltītu bērnu rītu “Lielākais brīnums”

Svētdien, 13.maijā, plkst. 12.00 muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” notiks māmiņām veltīts bērnu rīts. Muzeja runcis Alberts kopā ar Čučumuižas rūķiem Kikī, Taustiņu un Bučiņu aicina bērnus līdzdarboties muzikālā uzvedumā “Lielākais brīnums”.
Čučumuižā valda īpaša noskaņa, un rūķi gatavojas svētkiem. Pēkšņi rosīgo noskaņu iztraucē nelūgts ciemiņš. Izrādās, ka viņš nemaz nezina un nesaprot, kas ir māmiņdiena un kāpēc tā ir jāsvin, jo nekad mūžā nav saņēmis māmiņas mīlestību. Ar Čučumuižas rūķu palīdzību ciemiņš ierauga, ka pasaule un cilvēki var būt arī jauki, ja pats esi labs.
Muzeja Runcis Alberts un Čučumuižas rūķi Kikī, Taustiņš un Bučiņa sveic visas māmiņas, vecmāmiņas un krustmāmiņas svētkos un aicina svētkos uz muzeju “Rīgas Jūgendstila centrs” Alberta ielā 12.
Bērnu rīts piedāvā radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un rūķiem no Čučumuižas. Pēc pasākuma bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja virtuālajā ekspozīcijā. Šobrīd muzejā apskatāmas arī divas izstādes: “Narcises” – narcises ziedu motīvs traukos un sadzīves priekšmetos un “Spēkavīru leģendas” – 20. gs. sākuma apbalvojumi cīņu sportā un spēkavīri fotoattēlos.
Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 3.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465.

Leave a Comment