Ne visi dārzkopji zina par šo seno metodi: kā pareizi barot gurķus ar sodu

Starp daudzām receptēm par gurķu barošanu atsevišķi izceļas metode, kurā tiek izmantota parastā soda, kas ir sastopama teju jebkurā virtuvē.

Pieredzējuši dārzkopji stāsta, ka jau sen šī metode ir nostiprinājusies kā viena no atzītākajam procesa vienkāršības un efektivitātes ziņā.

Runa ir par gurķu “barošanu” ar sodu, kas tiem ir ļoti noderīga. Starp citu, to var izmantot arī stādāmā materiāla dezinfekcijai.

Gurķu mēslošana ar sodu var palīdzēt uzlabot augsnes pH līmeni. Un soda arī lieliski cīnās ar dažādiem kaitēkļiem un slimībām, var arī samazināt augsnes skābumu. Soda ir īpaši noderīga gurķiem, ja to augšana ir lēna vai ja tiem ir daudz tukšu ziedu.

Un, visbeidzot, pateicoties šādam šķīdumam, uzlabojas gurķu garša. Šajā gadījumā ir pieļaujams izmantot gan parasto dzeramo sodu, gan karbonizēto sodu. Pēdējā gadījumā ieteicams šķīdumu pagatavot cimdos un ievadīt pusi no vielu daudzuma.

Tātad, pagatavojiet šķīdumu: traukā ar 5 litriem silta ūdens pievienojiet 2 ēdamkarotes cepamās sodas. Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas. Ar šādu sastāvu laistiet gurķus divas reizes sezonā. Pirmo reizi – pāris nedēļas pēc stādu iestādīšanas, otro reizi – 3 nedēļas pēc pirmās procedūras.

Lai palielinātu ražu un garšu – traukā ar 10 litriem ūdens pievieno 2 ēdamkarotes sodas, 100-150 gramus koksnes pelnu un 30 gramus rīvētu ziepju. Visas šīs vielas rūpīgi samaisa un vakarā apsmidzina dobes. Ar šādu sastāvu var droši barot augus reizi mēnesī, tostarp jūlijā.

Tomēr jāņem vērā, ka šī metode nedod barības vielas, tāpēc to nevar izmantot kā galveno mēslojumu. Līdz ar to, izmantojot sodas metodi, paralēli jālieto arī pilnvērtīgs mēslojums, kas satur nepieciešamās barības vielas, piemēram, slāpekli, fosforu un kāliju. Izmantojiet organisko vai minerālmēslojumu, ievērojot ražotāja norādījumus.

 

 

 

 

 

Leave a Comment