Nekad nebija mēģināta tik gaisīga kūka! Uzzinot receptes noslēpumu, biju pārsteigts…

Kā siera kūku pagatavot mājās?

SASTĀVDAĻAS

  • 200 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 100 g krējuma siera
  • 2 olas
  • 200 g iebiezinātā piena
  • 200 g tvaicēta piena
  • 1 ēdamkarote vaniļa ekstrakta

PAGATAVOŠANA

 

  • Laicīgi jau ieslēdziet cepeškrāsni un iesildiet to līdz 180°. Sasmalciniet cepumus vai nu blenderī, vai sadauziet tos.

1

  • Sviestu jauciet kopā ar cepumiem, līdz iegūta viendabīga masa. Tad izlieciet iegūto masu trauka apakšā, cieši piespiežot to pie trauka malām.

2

  • Blenderī sajauciet olas, krējuma sieru, iebiezināto pienu, vaniļas ekstraktu un tvaicēto pienu.

3

  • Uzklājiet iegūto masu virsū jau izklātajai cepumu masai un lieciet to cepties 40 – 45 minūtes 180 grādos, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna.

 

Lai redzētu, kā top šī kūka, skatieties video.

 

Savu gardo kūku varat izdekorēt ar augļiem, šokolādi vai džemu. Šādu gardumu varat paņemt līdzi uz darbu vai skolu!

Ja arī Jums iepatikās šī recepte – dalieties tajā!

Leave a Comment