Nekas nav tik garšīgs kā mājās gatavota marmelāde pēc vecmāmiņas receptes

Var ņemt arī aprikozes, upenes, plūmes, bārbeles, mellenes, dzērvenes un smiltsērkšķus. Bet jebkurā gadījumā optimālā marmelādes bāze būs ābolu biezenis, kuram pēc vēlēšanās var pievienot līdz 8-10% biezeņa no citiem augļiem vai ogām.

Jūs neatradīsiet vienkāršāku recepti

Par vecmāmiņas marmelādes recepti pastāstīsim nedaudz vēlāk, bet pagaidām tā ir visvienkāršākā marmelāde, kuru vari pagatavot vismaz vairākas reizes nedēļā, un tādējādi izvairīsities no dārgu saldumu iegādes.

JUMS BŪS NEPIECIEŠAMAS ŠĀDAS SASTĀVDAĻAS:

500 g gatavu ābolu

180 g cukura

400 ml ūdens

200 g želatīna

VISS IR PAVISAM VIENKĀRŠI:

Lasi vēl: Visgardākās karbonādes pasaulē: vecmāmiņa padalījās ar marinādes recepti, lai tās vienmēr ir sulīgas

1.Nomizojiet mazgātos augļus un izņemiet sēklas. Visvairāk pektīna ir mizā – lielisks biezinātājs, tāpēc mizu neizmet, bet uzvāra ūdeni un mizu vāra 15 minūtes. Ātri atdzesējiet. Katliņu var ievietot ledus ūdenī.

2.Želatīnu izmērcē simts mililitros atdzesēta ābolu buljona un ļauj tam labi uzbriest.

3.Smalki sagrieziet nomizotos ābolus un vāriet, līdz tie mīksti. Pēc tam sasmalcina ar blenderi līdz vienmērīgai masai.

 

4.Biezenim pievieno cukuru un katliņā ar biezu dibenu iztvaicē šķidrumu. Šī ir visnogurdinošākā daļa visā gatavošanas procesā, jo jums ir nepārtraukti jāmaisa 40 minūtes, lai biezenis nepiedegtu un iztvaikotu vairāk šķidruma.

5.Mikroviļņu krāsnī izkausē pareizi uzbriedinātu želatīnu un piebieno biezenim. Ļoti labi sajauciet.

6.Silikona veidnes izklāj ar pārtikas plēvi, piepilda ar biezeni un noliek malā, lai sacietē.

Ja nav veidņu, tad karsto biezeni lej uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, izlīdzina un gaida, kamēr marmelāde sacietē. Tad sagriež kubiņos un apviļā cukurā. Ideāls gardums ir gatavs!

Vecmāmiņas recepte: kā pagatavot mājās gatavotu marmelādi

Bet manas vecmāmiņas receptē sastāvdaļu skaits un pagatavošanas tehnoloģija ir atšķirīga, jo viņa gatavoja marmelādi, lai sagatavotos ziemai, nevis konfekšu veidā. Un viņai nebija ne blendera, ne mikroviļņu krāsns.

Vecmāmiņa pagatavoja marmelādi lielā katlā trīs soļos. Nav pievienots želatīns vai agars. Bet ar kanēli un vaniļu.

VIENAI PORCIJAI VIŅA ŅĒMA:

3 kg Antonovkas āboli

2 kg cukura

ūdens (lai pārklātu ābolus)

1-2 kanēļa standziņas

vaniļas pēc garšas

SAGATAVOŠANA

1.Nomazgātos ābolus atbrīvoja no sēklām, piepilda ar karstu ūdeni un vāra, līdz tie mīksti. Viņa izkāsa buljonu citā bļodā un ar koka karoti izberza ābolus caur smalku sietu.

2.Tad biezenim pievienoju cukuru, pievienojot nedaudz buljona (tā cukurs ātrāk izkusīs) un tvaicēja 30 minūtes, nepārtraukti maisot. Pēc marmelādes noņemšanas no uguns, katlu pārklāja ar marli, lai ūdens lāses no vāka neiekristu augļu biezenī.

3.Otrajā un trešajā dienā visu atkārtoja. Bet otrās vārīšanās sākumā pievienoju kanēļa standziņu. Un pēdējā posmā, izņemot kanēli, pievienoja nedaudz vaniļas. Un visu laiku viņa maisīja verdošo marmelādi, līdz tā bija pilnībā gatava.

4.Viņa noteica, vai marmelāde ir pietiekami izvārījusies, nometot to uz auksta šķīvja. Ja piliens neizplatījās, smaržīgo, caurspīdīgo svētlaimi ielēja sterilās burciņās un aizgrieza vākus.

Ābolu bija daudz, un visu septembri tika gatavota marmelāde. Tas ir daudz darba, bet ziemā greznais ābolu aromāts un maiga saldskāba garša bieži atgādināja par vasaras dāsnumu…

Izmēģiniet arī šo gardumu. Lai gan īstais dārgums, acīmredzot, nav marmelāde vai tās recepte, bet gan bērnība mūsu vecmāmiņu sabiedrībā!

Leave a Comment