Kādu dienu gāju cauri grāmatu skapja plauktiem un, šķirstot vecmāmiņas pavārgrāmatu, sadaļā “Ēdienu gatavošana turpmākai lietošanai” uzgāju lapu ar asu rokrakstu.
Jabłkowa marmolada (ābolu marmelāde) bija manas vecmāmiņas receptes nosaukums, kura ļoti labi zināja krievu un ukraiņu valodu un tajā pašā laikā vienmēr rakstīja tikai poļu valodā, savā dzimtajā valodā.
Uz nedaudz iedzeltējušas lapiņas no rūtainas klades viņa sīki aprakstīja, kā pagatavot mājās gatavotu ābolu marmelādi.
Kā pagatavot mājās gatavotu marmelādi
Teikšu, ka vecmāmiņa Poļina ļoti labi prata ne tikai pagatavot paštaisītu marmelādi. Viņa gatavoja ļoti garšīgi, lieliski prata rokdarbus, meistarīgi saimniekoja mājās un dārzā.
Ak, tik daudz lietu es varu pastāstīt par viņu! Galu galā viņa, tāpat kā jūsējā, ir labākā vecmāmiņa pasaulē…
Lasi vēl: Divas zīmes, pēc kurām var nekļūdīgi atpazīt raganu
Bet mēs sāksim gatavot marmelādi, lai tad, kad pienāks laiks dāsnai ābolu ražai, mēs zinātu, kā tos vērtīgi izmantot. Tā noderēs kā pildījums, lai mājās pagatavotu veselīgus saldumus.
Mājas kārumu priekšrocības
Vai zini, kāpēc mājās gatavota marmelāde ir veselīga? Jo tam ņem augļus un ogas ar augstu pektīna saturu – vielu, ko uztura speciālisti sauc par organisma sakārtotāju.
Pektīns palīdz izvadīt kaitīgo holesterīnu, radionuklīdus un toksīnus. Tieši āboli (un vislabāk Antonovka āboli) ir ideāli piemēroti marmelādei.
Šķir nākošo lapu, lai iepazītos ar recepti….