Kā panākt sulīgu pelargoniju ziedēšanu: atklāti galvenie noslēpumi

Augi podos izdaiļo jebkuru mājokli vai balkonu. Viens no populārākajiem augiem, kurš vasarā ir sastopams uz daudzu māju balkoniem, ir pelargonija.

Katram augam ir savas vajadzības un apstākļi, lai tas sulīgi ziedētu. Un pelargonija noteikti nav izņēmums. Lai arī augs nav ļoti kaprīzs, ir dažas lietas, kas noteikti ir jāņem vērā to kopšanā, lai izdotos ieraudzīt patiešām sulīgus pelargoniju ziedus, kas priecēs visu vasaru.

Lūk, iepazīstieties ar dažiem galvenajiem sulīgas pelargoniju ziedēšanas nosacījumiem, kuru ievērošana palīdzēs izaudzēt patiešām skaistus ziedus.

Kompleksie mēslošanas līdzekļi

Atcerieties, ka tautas līdzekļi ir labi tikai tad, ja tie ņem vērā visas pelargoniju vajadzības. Taču parasti šo nosacījumu ir grūti sasniegt. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību īpašu komplekso kompozīciju izmantošanai.

Kompleksais mēslojums pelargonijām ir īpaši izstrādāts, lai apmierinātu šo augu specifiskās vajadzības un nodrošinātu to veselīgu augšanu un bagātīgu ziedēšanu. Pelargonijām ir nepieciešamas būtiskas uzturvielas, tāpēc komplekss mēslojums parasti satur šādus elementus:

Slāpeklis (N) – Veicina augu zaļās masas augšanu.

Fosfors (P) – Stimulē sakņu attīstību un ziedēšanu.

Kālijs (K) – Uzlabo ziedu kvalitāti un palielina augu izturību pret slimībām.

Papildus šīm pamata uzturvielām, komplekss mēslojums bieži satur mikroelementus, piemēram, dzelzi, mangānu, cinku, varu, molibdēnu un boru, kas veicina vispārēju augu veselību un izturību.

Apgaismojums

Pelargonijas ir augi, kas nevar labi augt ēnā. Tāpēc zieds jānovieto tā, lai tas saņemtu daudz saules gaismas.

Pelargonijas vislabāk aug un zied tiešā saules gaismā. Tām ir nepieciešamas vismaz 4-6 stundas tiešas saules gaismas dienā. Ideāla vieta ir saulains logs (vai balkons) uz dienvidiem vai austrumiem.

Lai gan pelargonijas var pielāgoties daļējai ēnai, tās var mazāk ziedēt, ja gaismas ir nepietiekami. Ja augus turēsit ēnā, nodrošiniet, lai tie saņemtu vismaz dažas stundas saules gaismas rīta stundās.

Ūdens

Ja zieds nesaņem vajadzīgo ūdens daudzumu, būs grūti panākt sazarošanos. Nav nepieciešams sastādīt īpašu grafiku: vienkārši ņemiet vērā augsnes apstākļus. Ja iebāžot podā divu centimetru dziļumā augsne ir sausa, noteikti steidzieties apliet augu.

Leave a Comment