Nepiepildītās vēlmes… Neļaujiet tām gandēt jūsu dzīvi!

Reiz mans vīrs aizbrauca savos darbos uz citu pilsētu. Tobrīd dzīvojām netālu no pludmales, un man patika pastaigāties gar to. Tovakar man bija labs noskaņojums, dzīve likās lieliska. Es piezvanīju vīram, lai nedaudz aprunātos, padalītos savās sajūtās. Taču izrādījās, ka viņš bija sliktā garastāvoklī, vīlies savā darbā, kas viņam nesagādāja vairs nekādu prieku.

Es to ļoti ņēmu pie sirds un kļuvu vēsa – kāpēc viņš bojā manu ideālo vakaru!?

Taču pēc minūtēm desmit es attapos – ne jau viņš sabojāja manas sajūtas. Es pati – es gaidīju, ka viņš būs tikpat lieliskā noskaņojumā kā es. Es vīlos tādēļ, ka viņš nerīkojas tā, kā vēlējos es!

Ja no citu cilvēku rīcības ir atkarība jūsu laimes sajūta, pārliecība par sevi un jūsu rīcība, tad šādi jūs jau priekšlaikus noskaņojiet sevi uz lieliem pārdzīvojumiem!

Lūk, pāris veidu, kas varētu palīdzēt pārstāt veidot maldinošas gaidas un likt vilties, ja kaut kas notiek ne pēc jūsu plāna.

1. Pārstājiet gaidīt no citiem cilvēkiem tādu uzvedību, kādu vēlētos redzēt

Tā vietā pamēģiniet kļūt atvērtāks pret apkārtējiem, esiet gatavi iespējamām reakcijām uz dažādām situācijām.

Ja tajā brīnišķīgajā vasaras vakarā es atvērtu savu saprātu un sirdi vīram bez kaut kādām noteiktām gaidām, tad vakars tā arī būtu palicis brīnišķīgs un pat vīra noskaņojums uzlabotos.

2. Sāciet veidot paši savu laimi un pārliecību par sevi, kuru spēcina jūsu pašu domas un pārliecības

Ja kāds dara kaut ko negaidītu vai jūs apbēdina, tad tikai tāpēc, ka mums ir priekšstats, kā patiesībā šim cilvēkam būtu jārīkojas.

Piemēram, jūs uzskatāt, ka jūsu dēlam jāsaņem labas atzīmes, taču, kad viņš nes jums mājās divniekus un trijniekus, jūs izjūtat dusmas un vainas sajūtu. Kad jūs pārstājat domāt, ka viņa atzīmes atspoguļo to, kādi esat jūs kā vecāki un sākiet ticēt, ka patiešām dariet viņam visu labāko, tad vainas apziņa izpaliek un ciešanas pāriet

3. Izjūtiet esošo mirkli tik bieži, cik vien iespējams

Neskumstiet un labi padomājiet par brīdi, kad, kā jums liekas, kāds atkal nav atbildis jūsu gaidām.

Sekundes desmitdaļās rodas daudzum daudz teoriju, versiju un minējumu, viena briesmīgāka par otru, – tādā brīdī apstājieties, neko neizdomājiet. Aizdomājieties un novērtējiet situāciju it kā no malas: vai jūs neturpināt pieķerties savām gaidām un uzjundiet tās vēl vairāk?

Nav iespējams gūt abpusēju saprašanos un atbalstu, ja to vien dara, kā gaida, kad kāds cits rīkosies noteiktā veidā. Vienīgais veids ir pārstāt domāt par to, kas citiem ir jādara un kā, un ļaut sev veidot pašam savu laimi.

Avots: tinybuddha.com

Avots: 

ala

Leave a Comment