Netālu no Pļaviņām briesmīgos apstākļos dzīvo slimību nomocītu senioru pāris; kā vispār tā var dzīvot?

Apdzīvotā vietā netālu no Pļaviņām briesmīgos apstākļos dzīvo slimību nomocītu senioru pāris. Viņi desmitgadēm ilgi antisanitāros apstākļos, bez ūdens un elektrības mitinās tomātu siltumnīcā, vēsta “Bez Tabu”.

Reaģējot uz iedzīvotāju trauksmes zvanu, “Bez Tabu” ieradās Rīteru ciemā Pļaviņu pusē, kur brikšņu ieskautā pussabrukušā būvē dzīvo senioru pāris. Iedzīvotāju stāstītais par sirmgalvju dzīves apstākļiem lika šausmināties, bet dzīvē redzētā aina ir vēl daudz skaudrāka.

“Bez Tabu” komandu miteklī uzņēma Andris, kurš, sāpju nomocīts, ir ļoti savārdzis, pārvietojas ar grūtībām. Telpā, kurā uzturas, gultā gulēja un pat nemanīja žurnālistu ierašanos viņa vēl vairāk novārgusī dzīvesbiedre. Visapkārt miteklī valda antisanitāri apstākļi smirdoņa, citā telpā uz grīdas bija prāva izkārnījumu kaudze. Taujāts, kā pacieš šādus apstākļus, Andris teica, ka “cilvēks pierod pie visa, vēlāk liekas, ka tā ir vislabākā vieta”.

“Insults bija, paiet nevaru, redzi vienai acij zaudēju. Agrāk gāju ogas lasīt, pārdevu, uz Rīgu braucu, kad bija spēks. Viņas Vese***a… viņa ēd, tā normāli, tikai tas, ka knap paiet var, dzirde un redze švaka,” teic Andris. Seniori stāstīja, ka ārsts viņu Vese***as stāvokli nav pārbaudījis ļoti ilgi.

Lasi vēl: Slavenie ekstrasensi paziņo: Zodiaka zīmes, kurām pavisam drīz gaidāma bagātība

Andris teica, ka grausts agrāk celts kā tomātu siltumnīcā, To savām rokām uzcēlis pirms 42 gadiem. Tomātu siltumnīcā Andris dzīvojot jau 40 gadus. Agrāk kopā ar citu sievieti dzīvoja miteklī netālu esošajā daudzdzīvokļu namā.

“Vēlāk sāku viens pats dzīvot, daudz dzēru, agrāk “stroikā” strādāju,” stāsta Andris. Andris stāstīja, ka jau sen attiecības ar alkoholu ir ieturētas: iedzerot, nevis piedzeroties.

Seniori stāstīja, ka viņiem ir niecīgas pensijas, no kurām maksā apkaimes iedzīvotājiem par malkas un pārtikas sagādāšanu. Līdzcilvēki palīdzot arī bez atlīdzības. “Bez Tabu” uzrunāja ciema iedzīvotāju, kura ir noraizējušies par senioru pāra dzīves apstākļiem un veselību.
Sociālajā dienestā norādīja, ka vizītēs būdā pie sirmgalvjiem darbinieki dodas regulāri. Andris sarunā ar “Bez Tabu” norādīja, ka rudenī, iespējams, piekritīs pārvākties uz dzīvi citviet.

COMMENTS

Leave a Comment