Neticami! 17 gadu vecs zēns izgudro rokas protēzi, ko var darbināt ar smadzenēm

17-gadu-vecs-zens-izgudro-rokas-protezi-ko-var-darbinat-ar-smadzenem_PmwdxSJb

Kāds 17 gadus vecs skolēns palīdzējis zinātnei spert nozīmīgu soli tālāk savā attīstībā, izgudrojot rokas protēzi, ko var darbināt ar smadzenēm.

Šis izgudrojums tevi patīkami pārsteigs!

 

Īstons Lašapels (Easton LaChappelle) ir 17 gadu vecs skolēns no Kolorado štata Amerikā. Kad Īstonam bija tikai 14 gadu, viņš uzbūvēja robotisku roku no LEGO klucīšiem, makšķerauklas un dažiem servomotoriem. Viņa projekts Kolorādo Zinātnes izstādē ieguva 3. vietu. Šajā izstādē viņš satika 7 gadus vecu meitenīti, kurai no dzimšanas trūka vienas rokas. Viņš atklāja, ka meitenītes rokas protēze izmaksā 80 000 dolāru. Dzirdot to, Īstons uzreiz zināja, ka pats izveidos protēzi par daudz mazākām izmaksām.

Viņš sāka darbu, izmantojot Solidworks, 3D modelēšanas programmu un meklējot jau gatavas detaļas Thingiverse, tiešsaistes modeļu krātuvē. Par laimi, Īstonam bija draugs ar pieeju 3D printerim, tāpēc viņš varēja izprintēt ārkārtīgi detalizētas rokas daļas, kuras pēc tam tika saliktas kopā, lai izveidotu pilnībā funkcionālu rokas protēzi, kas savienojama ar cilvēka smadzenēm. Pēc Īstona vārdiem, rokai piemīt ārkārtīgs spēks, funkcionalitāte, tā izmaksā mazāk nekā 500 dolāru un sver mazāk nekā īsta cilvēka roka. Puisis to visu paveica savā istabā. Iespaidīgi, vai ne?

Avots: collective-evolution.com

1logo2

Leave a Comment