Šis ir ļoti sātīgs un ekonomisks ēdiens. Gatavojot var izmantot vistas gaļu, kas palikusi pāri pēc buljona vārīšanas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Arborio rīsi – 300g,
- Vistas buljona – 1 l,
- Sīpoli – 1 gab,
- Vārīta vistas gaļa 150 g,
- Cietais siers – 100 g,
- Olīveļļa cepšanai,
- Sāls, pipari pēc garšas.
Sīpolus nomizojiet un smalki sagrieziet. Uzlejiet uz pannas eļļu un cepiet sīpolus līdz tie kļūst mīksti.
Pielieciet rīsus klāt sīpoliem un gatavojiet – maisot 1-2 minūtes. Blakus uzsildiet buljonu, pēc tam pusi no buljona pielejiet klāt rīsiem un pielieciet klāt sāli un piparus.
Gatavojiet Risoto uz vidējas uguns, un pielejiet ik pa laikam klāt buljonu, skatoties pēc tā kā rīsi to uzsūc. Sagrieziet vistu gabaliņos, un pievienojiet rīsiem pašās beigās, un samaisiet.
Sarīvējiet sieru.
Pirms pasniegšanas pieberiet klāt sieru, samaisiet un ātri lieciet uz šķīvjiem un pasniedziet visiem. Šo ēdienu ir jāpasniedz karstu.
Labu apetīti! Ja vēlies tad šo ēdienu var gatavot arī pievienojot klāt vēl sēnes – šampinjonus.
Avots: www.passion.ru
[…] Lasi arī: Neticami gards un vienkārši pagatavojams Risoto ar vistu […]