Neticami gards un vienkārši pagatavojams Risoto ar vistu

Šis ir ļoti sātīgs un ekonomisks ēdiens. Gatavojot var izmantot vistas gaļu, kas palikusi pāri pēc buljona vārīšanas. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Arborio rīsi – 300g,
  • Vistas buljona – 1 l,
  • Sīpoli – 1 gab,
  • Vārīta vistas gaļa 150 g,
  • Cietais siers – 100 g,
  • Olīveļļa cepšanai,
  • Sāls, pipari pēc garšas.

2

Sīpolus nomizojiet un smalki sagrieziet. Uzlejiet uz pannas eļļu un cepiet sīpolus līdz tie kļūst mīksti.

3

Pielieciet rīsus klāt sīpoliem un gatavojiet – maisot 1-2 minūtes. Blakus uzsildiet buljonu, pēc tam pusi no buljona pielejiet klāt rīsiem un pielieciet klāt sāli un piparus. 

4

Gatavojiet Risoto uz vidējas uguns, un pielejiet ik pa laikam klāt buljonu, skatoties pēc tā kā rīsi to uzsūc. Sagrieziet vistu gabaliņos,  un pievienojiet rīsiem pašās beigās, un samaisiet. 

5

Sarīvējiet sieru. 

6

Pirms pasniegšanas pieberiet klāt sieru, samaisiet un ātri lieciet uz šķīvjiem un pasniedziet visiem. Šo ēdienu ir jāpasniedz karstu. 

7

 

Labu apetīti! Ja vēlies tad šo ēdienu var gatavot arī pievienojot klāt vēl sēnes – šampinjonus.

Avots: www.passion.ru

 

COMMENTS

Leave a Comment