Neveselīgākie ēdieni taviem zobiem

White-Bread

1. Pārstrādāti ogļhidrāti (baltmaize)

Ogļhidrāti patiesībā ir cukurs – siekalās atrodas enzīmi, kas ogļhidrātus par to pārveido. Ja tu visu dienu našķosies ar krekeriem, tavā mutē konstanti atradīsies cukurs.

Bet vienīgais iemesls, kāpēc cukurs tev ir neveselīgs, ir tāpēc, ka baktērijas, kas ir tavā mutē, apēd cukuru un pārveido to par skābi.

alcohol11

2. Alkohols

Siekalas ir svarīgākais aplikuma un skābju šķaidītājs. Tām ir arī antibakteriālas īpašības. Viss, kas tavu muti padara sausāku, ir slikts, un cilvēkiem, kuri dzer daudz alkohola, ir ļoti sausas mutes. Mazliet alkohola nekaitēs, tomēr piebremzē ar tā lietošanas daudzumu un biežumu.

Ice-Cubes

3. Ledus

Ledus košļāšana vai sūkāšana nav ne pavisam laba ideja. Ledus košļāšana var nopietni kaitēt taviem zobiem, jo ledus ir ļoti ciets. Tas ir tas pats, kas iekosties akmenī. Un tas, ka ledus pie tam vēl ir auksts, var radīt lielāku iespējamību zobu nolaust.

dried_fruit

4. Žāvēti augļi

Kuram gan negaršo žāvēti augļi. Neviens tev neliek tos mest ārā, bet tajos ir tikpat daudz cukura, cik augļos, kuri nav žāvēti – pie tam tie ir arī lipīgi, kas atstāj daļiņas uz taviem zobiem. Ja tu ēdīsi žāvētus augļus augu dienu un vēl pie tam neizmazgāsi zobus pēc to ēšanas, tev var rasties nopietnas zobu Sli**bas.

tumblr_lke3kxcsOV1qbs1cu

5. Lipīgi, skābi saldumi

Skābi saldumi ir neveselīgāki par saldiem, jo tajos ir daudz vairāk cukura, turklāt vēl pievienots liels daudzums citronskābes. Uz zobiem šāda veida saldumi paliek ilgāku laiku.

energy-drinks

Lasi arī: Efektīva zobu balināšana mājas apstākļos – kā iegūt baltus zobus

6. Enerģijas dzērieni

Šādi dzērieni uz zobiem iedarbojas diezgan spēcīgi. Tie nodara lielāku kaitējumu nekā atspirdzinošie dzērieni. Tajos ir daudz skābes, kas ir kaitīga taviem zobiem. Plus vēl tajos ir daudz cukura. Ūdens vēl aizvien ir brīnišķīgākais dzēriens pasaulē – gan remdē slāpes, gan garšo labi.

Leave a Comment