No taukiem un sodrējiem cepeškrāsnī nepaliks pēdas: triki, kas noteikti palīdzēs

Ja bieži lietojat cepeškrāsni, tauku un netīrumu problēma jums noteikti ir aktuāla. Tāpēc ir vērts uzzināt, kā cepeškrāsnis nomazgāt ar minimālām izmaksām un bez lielām pūlēm.

Kādi noslēpumi šajā ziņā palīdzēs?

Izmantojiet sāli

Ne visi zina par to, ka par lielisku cepeškrāsns tīrīšanas līdzekli var kļūt parasta sāls. Jums ir nepieciešams paņemt šo produktu un vienmērīgā slānī to izkliedēt uz netīrumiem klātajām vietām.

Pēc tam ieslēdziet cepeškrāsni. Pietiek to uzsildīt līdz vidējai temperatūrai. Pēc tam noņemiet sāli un turpiniet tīrīšanu: tauki un netīrumi viegli atkāpsies.

Ūdens ar trauku tīrīšanas līdzekli

Jāpaņem cepeškrāsnij piemērots trauks, jāielej tajā ūdens un viena karote trauku mazgājamā līdzekļa. Iestatiet 100 grādu temperatūru un pagaidiet stundu.

Pēc tam iztīrīt cepeškrāsni iztīrīt nebūs nekādu grūtību.

Soda ar etiķi

Vajadzēs ceturtdaļu glāzes etiķa, pusi glāzes cepamās sodas un pievienotu tādu pašu daudzumu trauku mazgājamā tīrīšanas līdzekļa. Sastāvdaļas apvieno un izmanto kā spēcīgu tīrīšanas līdzekli.

Cepamā soda un ūdens pasta

Ļoti smagos gadījumos pagatavojiet pastu no cepamās sodas un ūdens. Sajauciet aptuveni 1/2 glāzi cepamās sodas ar ūdeni, līdz iegūstat bieza krējuma konsistenci. Uzklājiet pastu uz cepeškrāsns iekšējām virsmām, īpaši uz vietām ar daudz piedegušiem atlikumiem un sodrējiem. Izvairieties no ventilācijas atverēm un sildītājiem.

Ļaujiet pastai iedarboties apmēram 12 stundas vai visu nakti. Cepamā soda palīdz mīkstināt un pacelt grūti notīrāmus netīrumus. Noslaukiet pastu ar mitru drānu vai sūkli. Ja nepieciešams, izmantojiet skrubi vai plastmasas skrāpi, lai noņemtu grūti notīrāmus atlikumus. Noskalojiet virsmas ar tīru ūdeni, lai noņemtu cepamās sodas atlikumus.

Šīs metodes palīdzēs ļoti viegli tikt galā arī ar veciem sodrējiem un tauku traipiem, un jūsu cepeškrāsns spīdēs kā jauna!

Leave a Comment