Augļi un dārzeņi satur daudz ūdens, šķiedrvielu, vitamīnu, minerālvielu un bioaktīvo savienojumu. Tāpēc tie ir pareizi jāuzglabā, lai tie nesabojātos un nezaudētu savu garšu un labvēlīgās īpašības.
Lūk, daži būtiski padomu, kas palīdzēs maksimāli ilgi uzglabāt noteiktus produktus, nezaudējot to labvēlīgās īpašības.
Jaunu seleriju ietiniet folijā
Šiem dārzeņiem ir raksturīgs paaugstināts etilēna saturs. Ja seleriju ievietojat maisiņā, gāze neizdalīsies, un dzinumi sāks bojāties. Nomazgājiet dzinumus, nosusiniet ar dvieli un ietiniet folijā.
Iegremdējiet burkānus ūdenī
Ja burkāni ir tieši no dobes, noteikti nogrieziet astes, citādi zaļumi augs, noplicinot sakņu dārzeņus. Nomazgājiet burkānus un iegremdējiet tos traukā ar ūdeni – tā tie ilgi saglabāsies svaigi.
Lasi vēl: Jūs varat piesaistīt grūtības: kurās nedēļas dienās labāk nav jātīra māja saskaņā ar tautas ticējumiem
Salātus pārklājiet ar papīru
Lai salātu lapas saglabātos sulīgas un svaigas, plastmasas traukā ielieciet papīra salvetes vai dvieļus. Tie absorbēs lieko mitrumu un neļaus salātiem novīst. Aizveriet trauku ar vāku. Ja salāti tiek uzglabāti ilgāku laiku, papīrs ir jāmaina.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!