Ķiploku sakņu sistēma ir ļoti vāja, to galviņas ir mazas, tāpēc visas barības vielas viņš izvelk no augšējā augsnes slāņa, un tāpēc ķiplokus laistīt nepieciešams bagātīgi.
Neskatoties uz to, ka ķiplokus nepieciešams bagātīgi laistīt, tomēr nav vērts tos pārlaistīt. Ķiploku zaļā daļa īpaši intensīvi attīstās aprīļa beigās – maija sākumā. Šajā periodā pietiek tikai ar diviem laistīšanas reizēm, un tas tikai tad, ja laikapstākļi nav lietaini. Lietainā laikā ķiplokus nav nepieciešams laistīt vispār.
Jau maija beigās – jūnija sākumā sāks augt kultūras galviņas, un tad ķiploki jālaista vismaz reizi 5 dienās, bet, ja laiks ir pietiekami karsts un vējains, – reizi 3 dienās. Iestājoties lietavām, laistīšana jāpārtrauc, un spēcīgu nokrišņu gadījumā dobēs ar ķiplokiem pat nepieciešams izveidot rievas, lai izvairītos no pārmērīgas ūdens stagnācijas.
Lasi vēl: Noderīgi padomi augļu un dārzeņu uzglabāšanai, par kuriem iepriekš nav dzirdēts
Šādai kultūrai kā ķiploki ir daži laistīšanas noteikumi. Tātad ķiplokus vislabāk laistīt agri no rīta un laistīt ar ūdeni, kura temperatūra nav vairāk par 18 grādiem. Ja ārā temperatūra ir zemāka par 15 grādiem, no laistīšanas jāatsakās. Pats laistīšanas veids ir pilienveida laistīšana.
Ja kultūru audzē mājsaimniecībām, laistīšanu pārtrauciet nedēļu pirms ražas novākšanas. Ja ķiploki paredzēti ilgstošai uzglabāšanai, tad laistīšanu pārtrauc divas nedēļas pirms ražas novākšanas.