1.Lai saveltu ideāli apaļas saldējuma bumbiņas, karoti iemērc karstā ūdenī pirms iegrāb saldējumu;
2.Atsaldē gaļu pēdējā brīdī ieliekot to alumīnija bļodā ar vāku un uzliec virsū vākam stikla trauku ar kastu ūdeni – 10 minūtes un gaļa būs atkausēta;
3.Lai izspiestu maksimāli daudz sulas no citrona, to nedaudz uzsildi mikroviļņu krāsnī pirms sulas izspiešanas;
4.Vīna pārpalikumus sasaldē ledus trauciņos. Šos ledainos vīna gabaliņus varēsi ērti pievienot mērcēm vai marinādēm;
5.Izmanto virtuves šķēres, lai sagrieztu zaļumus. Īpaši ērti būs griezt lociņus un dilles;
6.Izmanto pudeli, lai ātri atdalītu olas dzeltenumu no baltuma. saspied plastmasas pudeli, turot to pavisam netālu no dzeltenuma. Pieliec to tieši pie dzeltenuma un atlaid spiedienu – pudele, piepildoties ar gaisu ieraus sevī olas dzeltenumu. Kad vēlies to dabūt laukā, vienkārši saspied pudeli;
7.Lai ātri un tīri nolobītu olu čaumalas no vārītām olām, pirms vārīšanas, pievieno šķipsniņu sāls;
8.Izmanto “makaronu ūdeni” (ūdeni, kurā tikko bija vārīti makaroni) mērcēm – nebūs vajadzības pievienot miltus, lai iegūtu vajafdzīgo konsistenci;
9.Iztīri blenderi tur ielejot ūdeni līdz pusei un pāris pilienu trauku mazgājamā līdzekļa, ieslēdz to uz minūti un tad izskalo – vairs nekādu sūkstīšanos par grūtu tīrišanu!;
10.Izmanto burku vāciņus ideālas formas olu cepšanai.
Lasi vēl: Lietas, kas virtuvē mūs cenšas nogalināt – uzmanies!
Avots: rd.com