Noderīgi virtuves triki, kurus būtu jāzina! īpaši #6

1.Lai saveltu ideāli apaļas saldējuma bumbiņas, karoti iemērc karstā ūdenī pirms iegrāb saldējumu;

20-kitchen-shortcuts-soften-ice-cream

2.Atsaldē gaļu pēdējā brīdī ieliekot to alumīnija bļodā ar vāku un uzliec virsū vākam stikla trauku ar kastu ūdeni – 10 minūtes un gaļa būs atkausēta;

21-kitchen-shortcuts-thaw-meat

3.Lai izspiestu maksimāli daudz sulas no citrona, to nedaudz uzsildi mikroviļņu krāsnī pirms sulas izspiešanas;

11-kitchen-shortcuts-lemon-juice

4.Vīna pārpalikumus sasaldē ledus trauciņos. Šos ledainos vīna gabaliņus varēsi ērti pievienot mērcēm vai marinādēm;

13-kitchen-shortcuts-leftover-wine

5.Izmanto virtuves šķēres, lai sagrieztu zaļumus. Īpaši ērti būs griezt lociņus un dilles;

17-kitchen-shortcuts-kitchen-scissors

6.Izmanto pudeli, lai ātri atdalītu olas dzeltenumu no baltuma. saspied plastmasas pudeli, turot to pavisam netālu no dzeltenuma. Pieliec to tieši pie dzeltenuma un atlaid spiedienu – pudele, piepildoties ar gaisu ieraus sevī olas dzeltenumu. Kad vēlies to dabūt laukā, vienkārši saspied pudeli;

01-kitchen-shortcuts-egg-yolk

7.Lai ātri un tīri nolobītu olu čaumalas no vārītām olām, pirms vārīšanas, pievieno šķipsniņu sāls;

08-kitchen-shortcuts-add-salt-hard-boiled-eggs

8.Izmanto “makaronu ūdeni” (ūdeni, kurā tikko bija vārīti makaroni) mērcēm – nebūs vajadzības pievienot miltus, lai iegūtu vajafdzīgo konsistenci;

03-kitchen-shortcuts-rinse-pasta

9.Iztīri blenderi tur ielejot ūdeni līdz pusei un pāris pilienu trauku mazgājamā līdzekļa, ieslēdz to uz minūti un tad izskalo – vairs nekādu sūkstīšanos par grūtu tīrišanu!;

09-kitchen-shortcuts-clean-blender

10.Izmanto burku vāciņus ideālas formas olu cepšanai.

24-kitchen-shortcuts-mason-jar-eggs

Lasi vēl: Lietas, kas virtuvē mūs cenšas nogalināt – uzmanies!

Avots: rd.com

Leave a Comment