Noskaidro, kāds ir Tavs temperaments: padomi un ieteikumi

MELANHOLIĶIS

Melanholiķi ir ļoti noslēgti un klusi cilvēki, kurus pastāvīgi nomoka dažādas domas. Viņu galvenā rakstura iezīme ir pesimisms. Viņi uz pasauli noteikti neskatās caur rozā brillēm, jo pasauli viņi redz daudz blāvāku un reālistiskāku. Viņi nemīl sapņot un paredzēt nākotni. Galvenais – palikt ēnā un pilnveidot savas prasmes monotonā darbā. Cilvēki ar šāda tipa temperamentu uzskata, ka jebkura prakse palīdz viņiem sasniegt labus rezultātus, taču pret pārmaiņām viņi attiecas ļoti piesardzīgi. Jau no bērnības viņiem patīk risināt sarežģītus uzdevumus, viņi pieprasa “intelektuālās” spēles. Melanholiski cilvēki visās savās problēmās var ieiet diezgan dziļi, tāpēc risina tās ļoti ilgi un mokoši. Šī rakstura iezīme pašam cilvēkam ļoti traucē, tāpēc reizēm tomēr ir vērts pameklēt kādu vieglāku problēmu risinājumu. Melanholiķiem uz pasauli vajadzētu skatīties ar vieglumu un izvairīties no aizspriedumiem pret apkārtējiem.

FLEGMATIĶIS

Cilvēks – flegmatiķis ir līdzsvarots, mierīgs, miermīlīgs, nopietns un bieži vien izbēg no dažādiem strīdiem, skandāliem un vienkārši neveiklām situācijām. Flegmatiķim vieglāk ir piekāpties vai aiziet, nekā būt strīda ķīlniekam. Konfliktsituācijās cilvēks ar šāda tipa temperamentu būs mierīgs un līdzsvarots, neļaujot vaļu savām emocijām. Ja strīds tomēr notiek, tad šāds cilvēks visbiežāk atvainojas pirmais, jo viņam nepatīk ilgi turēt apvainojumu. Jaunā darba vietā vai nepazīstamu cilvēku kompānijā flegmatiķim ir ļoti grūti adaptēties. Tas viņam parasti prasa vairākas stundas vai pat dienas, taču šie cilvēki noteikti ir visuzticamākie draugi, kurus ir nepieciešams sargāt. Vienīgais, ko šādiem cilvēkiem vajadzētu pievienot savai dzīvei – aktivitāte un veselīgs dzīvesveids, ir vērts vairāk satikties ar draugiem un doties pastaigāties

SANGVINIĶIS

Cilvēks – sangviniķis vienmēr mīl būt uzmanības centrā, viņš ir sabiedrisks, iemīlējies pats sevī, apveltīts ar labām pārliecināšanas spējām un bieži vien ar saviem stāstiem spēj arī izklaidēt. Viņš spēj tikt galā ar trīs reizes lielāku darba apjomu, nekā citi tādā pašā laikā periodā. Cilvēki ar šādu temperamenta tipu lieliski adaptējas jaunā vidē. Sangviniķiem patīk pārmaiņas, viņi ļoti ātri var pārslēgties uz jaunu lietu un ļoti kvalitatīvi izpildīt savu darbu. Viņam piemīt ļoti liels dzīves spēks un enerģijas, uz kā rēķina tad viņi arī ir tik aktīvi un dzīvespriecīgi. Saglabāt pozitīvismu viņiem palīdz spilgtie iespaidi. Tuvu draugu šiem cilvēkiem nav, jo attiecībās ar apkārtējiem viņi ir diezgan sekli un nevar atrast sev dzīvesbiedru. Viņi ātri vien “iedegas” par kaut kādu ideju, taču tikpat ātri spēj to atlaist. Šiem cilvēkiem vajadzētu noteikt konkrētus mērķus un tos sasniegt, pārvarot visas grūtības, kas stājas ceļā, un nepadodoties.

HOLĒRIĶIS

Cilvēks – holēriķis ir ātrs, kaislīgs, emocionāls, pārlieku aktīvs, iniciatīvs, dominējošs un impulsīvs. Šie cilvēki pieder nelīdzsvarotajam temperamenta tipam, lai gan viņiem ir ļoti stipra nervu sistēma. Viņi labāk pārcieš dažādus emocionālos triecienus, jo viņi nepārtraukti atrodas saspringtā stāvoklī. Reizēm šāds stāvoklis var būt negatīvs, jo atņem pārāk daudz spēka. Holēriķi neprot racionāli tērēt savu enerģiju, tāpēc bieži vien pārdzīvo garastāvokļa kāpumus un kritumus, kas šos cilvēkus novājina. Pēc savas dabas holēriķi ir ļoti sabiedriski, ātri atrod sev sarunu biedrus un draugus, ar kuriem diemžēl uzturēt ilglaicīgas attiecības neizdodas. Viņiem vajadzētu nedaudz palēnināt apgriezienus, ieklausīties apkārtējo viedoklī un neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus. Nepacietības dēļ viņiem reizēm ir ļoti grūti koncentrēties darbam. Viņi grib iegūt visu un uzreiz, bet, kad dzīve liek viņiem piebremzēt, tad viņi dusmojas un var sarīkot histērijas lēkmes. Šiem cilvēkiem visu dzīvi ir jāmācās sevi kontrolēt, būt daudz līdzsvarotākiem un pieņemt kārtīgi apdomātus lēmumus.

Leave a Comment