Noskaidrots, ko tad īsti slavenības ēd brokastīs: ne tik daudz auzu pārslu, cik olu!

1. Džidži Hadida

Izrādās, ka lielākā daļa slavenību no rīta izvēlas uzturā lietot olas, arī Džidži nav izņēmums, tiesa gan, viņa tām vēl pievieno olbaltumvielām bagātās pupiņas.

“Pirms kaut ko daru, es vienmēr paēdu brokastis vai izdzeru kafiju,” atklāj Džidži. “Es dzīvoju netālu no restorāna “The Smile”, man ļoti garšo tur gatavotie olu kulteņi, bekons un brokastu grauzdiņi. Es pastāvīgi dzeru apelsīnu sulu un kafiju. Arī mājās man patīk pagatavot olu kulteni un grauzdiņus, tās ir vienkāršas brokastis, kuras ir visai ātri pagatavojamas.”

Klāra skaidro: Olas un pupiņas noteikti liecina par labu dienas sākumu, kā arī apelsīnu sula sniegs dienā nepieciešamā C vitamīna devu! Ņemot vērā, ka bekonā ir daudz sāls, to nevajadzētu uzturā lietot biežāk par pāris reizēm nedēļā.

2. Selēna Gomesa

Selēnas personīga trenere Eimija Rosova Deivija atklāj, ka dziedātāja, dodoties koncertturnejā, dienu sāk ar visai sātīgu maltīti.

“Viņas brokastis sastāv no pusporcijas veselīga burito, olu kulteņa ar čorizo desu, avokado, rīsiem un pupiņām vai arī grieķu jogurta ar granolu,” skaidro fitnesa trenere.

Klāra skaidro: Izklausās, ka šī maltīte ir visai sabalansēta, tajā ir daudz organismam nepieciešamo mikroelementu, kā arī brokastīs iekļauti dārzeņi. Noteikti būtu jāvelta pastiprināta uzmanība čorizo desai, kas tiek pievienota olu kultenim, tā satur daudz sāls – un granolai, jo tā satur pārlieku augstu cukura daudzumu.

3. Kima Kardašjana

Plaši popularizēts tas, ka Kima ir Atkinsa diētas fane. Zināms, ka Kimas brokastis katru dienu ir atšķirīgas, lai padarītu ieturēto diētu daudzveidīgāku un interesantāku.

2016. gadā viņas uztura speciāliste skaidroja izdevuma “People” žurnālistiem, ka viena no Kimas iecienītākajām brokastu maltītēm ir olu kultenis ar tītara desu un kūpinātu sieru “Gouda”, tam seko 120 grami grieķu jogurta un svaigas mellenes. Kimas brokastis vienmēr sastāv no diviem ēdieniem, kā arī dažkārt viņa brokastīs ēd sieru.

Klāra skaidro: Šāda veida brokastis satur visnotaļ daudz sāls, kas pievienots desā un sierā. Ēdieni ir dažādi, un tas ir labi, tomēr te trūkst šķiedrvielu – jogurtam vajadzētu pievienot auzu pārslas.

4. Bleika Laivlija

Bleikas personīgā trenere sniedza vērtīgu ieskatu aktrises diētas plānā, tai skaitā daloties arī ar viņas brokastu maltītes sastāvu.

“Viņa vienmēr dienu iesāk pēc pamošanās izdzerot glāzi ūdens. Brokastīs Bleika pagatavo kokosriekstu eļļā ceptas olas, tām klāt pieliekot dažādus dārzeņus. Ja viņa ir izbadējusies, tad brokastīs notiesā arī bezglutēna auzu pārslas ar augļiem,” plašāku ieskatu sniedz Dons Saladino.

Klāra skaidro: Divās olās ir tikai 180 kalorijas, tas nozīmē, ka normālam cilvēkam noteikti prasīsies vēl kas ēdams. Es šai diētai pievienotu grauzdētu maizi, putru vai augļus papildus šķiedrvielu ieguvei – noteikti nav vērts iegādāties bezglutēna produktus, ja vien cilvēkam nav glutēna nepanesība vai alerģija.

5. Dženifera Anistone

“Dažkārt es brokastīs ēdu prosas brokastu pārslas ar banānu vai arī auzu pārslas ar sakultu olas baltumu,” Dženifera atklājusi “Elle” žurnālistiem.

“Mans vīrs Džastins sniedza man vērtīgu padomu, kā brokastīs uzņemt vairāk olbaltumvielu. Pirms auzu putra beigusi vārīties, tajā iejauc olas baltumu un sakuļ visu, tas piešķir putrai krēmīgu tekstūru un padara to gardāku,” Dženifera skaidro.

Klāra skaidro: Olu vai olu baltumu pievienošana putrai ir lielisks veids, kā brokastīs uzņemt papildus olbaltumvielas. Tiesa, brokastu pārslām būtu labi pievienot grieķu jogurtu un augļus.

Lasi vēl: Diēta, kas mainīja Adeles dzīvi – viņa zaudēja 14 kg un tagad izskatās labāk kā jebkad!

6. Teilore Svifta

“Man patīk pagatavot griķu pankūkas ar šķiņķi, Parmezāna sieru un ceptām olām. Klāt es dzeru apelsīnu sulu. Tās ir manas iecienītākās brokastis,” Teilore atklājusi izdevumam “Bon Appetit”.
Vai tiešām siera pankūku notiesāšana brokastīs ir veselīga?

Klāra skaidro: Ja vien pankūkās ir pavisam maz Parmezāna siera, šādas brokastis nav slikta izvēle, lai gan tās satur daudz sāls. Šķiņķi vajadzētu aizvietot ar vistas gaļu un pievienot visam veselīgus dārzeņus, piemēram, avokado.

7. Džesika Bīla

Džesika izdevumam “LA Times” atklājusi, ka viņa izvairās no kviešiem ražotiem pārtikas produktiem un piena, tomēr arī viņa dienu iesāk ar pankūkām.

“Es izmantoju paleo pankūku maisījumu, tas satur kokosriekstu eļļu, tajā nav glutēna, kviešu un piena produktu. Rītu sāku ar paleo pankūkām, kas apziestas ar mandeļu vai Indijas riekstu sviestu, kā arī medu,” viņa saka.

Klāra skaidro: Nav iemesla izvairīties no piena produktiem, ja vien cilvēkam pret tiem nav alerģija vai nepanesība. Lielāko pārtikas grupu izslēgšana no uztura noved pie dažādu svarīgu vitamīnu un uzturvielu nepietiekamības organismā. Lai arī kokosriekstu eļļa ir populāra, tā satur lielu daudzumu piesātināto tauku. Par spīti tam, ka visi to iesaka, es izvairītos to lietot lielos daudzumos.

8. Bejonsē

2013. gadā Bejonsē plaši izklāstīja savu ēdienkarti izdevuma “Shape” žurnālistiem, tai skaitā minot, ka viņa no rītiem ēd olu baltumu kulteni, pilngraudu pārslas ar pienu, kuram ir zems tauku saturs un dzer dārzeņu smūtijus.

Zināms, ka brokastu pārslas satur lielu daudzumu cukura, ko par to teiks fitnesa un uztura speciāliste?

Klāra skaidro: Ne visas brokastu pārslas satur cukuru, tomēr pirms to iegādāšanās noteikti jāvelta laiks sastāva izpētei. Auzas ir lielisks pārtikas produkts dienas uzsākšanai, tomēr nav nekāda iemesla lietot tieši pienu ar samazinātu tauku saturu. Pilnpiens nebūt nesatur daudz tauku, turklāt tas garšo daudz labāk! Noteikti nevajadzētu atteikties no olas dzeltenuma, olas ir uzturvielām bagātas tādas, kādas tās ir.

9. Emma Vatsone

Emma kādā intervijā ar “Marie Clair ” žurnālistiem minējusi, ka viņai garšo meksikāņu ēdieni, viņa labprāt tos bauda arī no rītiem. Emma pati izveidojusi savu brokastu tako recepti.

“Es pagatavoju gvakamoles un salsas mērci, kā arī olu kulteni, pēc tam es pagatavoju tortilju. Ēdiens ir vienkāršs, bet ļoti garšīgs,” viņa skaidro.

Klāra skaidro: Izklausās pēc pienācīgi sabalansētām brokastīm. Tajā iekļauts viss, sākot ar olām un veselīgajām taukvielām un beidzot ar dārzeņiem mērču formā. Emma patiesi ir malacis.

Leave a Comment