Noteiktas pasaules līmeņa skolas

Jau trešo gadu Ata Kronvalda fonds veido skolu Zvaigžņu reitingu, kurā tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi dažāda veida starptautiskajās olimpiādēs gada griezumā (šogad laika periodā no 01.06.2017 līdz 01.06.2018).

Līdzīgi kā Lielās Pūces reitingā, Zvaigžņu reitinga mērķis ir palielināt pedagogu un izglītības darbinieku ieinteresētību darbā ar talantīgiem skolēniem, kuriem ir tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas, kā arī informēt sabiedrību par skolām, kas spēj sagatavot skolēnus ar augsta līmeņa zināšanām.

2018. gada Zvaigžņu reitinga augšgalā, ar spēcīgu pārsvaru, nemainīgi ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, tālāk tradicionāli seko Cēsu Valsts ģimnāzija. Šajā gadā reitingā debitē Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Puškina licejs, Ventspils 1. ģimnāzija, Jēkabpils 3. vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, RTU Inženierzinātņu vidusskola.

Zināšanu stabilitāti apliecina tas, ka pagājušā gada Zvaigžņu reitinga līderi šīs vasaras periodā ir veiksmīgi startējuši dažādās starptautiskajās olimpiādēs, tajās ir gūti jauni, augsti panākumi, kas veidos nākošo – 2019. gada, Zvaigžņu reitingu. Piemēram,2017./2018. m.g. Rīgas 92.vidusskolas skolnieks Iļja Belovolovs ieguva Zelta medaļu Baltijas reģiona ģeogrāfijas olimpiādē, bet šajā vasarā viņš ieguva sudraba medaļu starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē Kvebekā, savukārt, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieks Ingvars Vitenburgs ieguva bronzas medaļu starptautiskā fizikas olimpiādē.

Ata Kronvalda fonds atzinīgi novērtē šo skolu un skolotāju ieguldīto darbu skolēnu talanta attīstīšanā, kā arī vērš uzmanību arī tam, ka būtiska nozīme arī ir talantīgo skolēnu sākumskolām un/vai pamatskolām un viņu vecākiem.

Pilns skolu reitings skatāms: www.skolureitings.lv.

Papildu informācijai vēlams rakstīt e-pastu uz [email protected] .

Leave a Comment