Ogu vainagu skaistums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi

Dzērveņu vainagi ir ļoti oriģināls paštaisīts konditorejas izstrādājums, kas priecēs ne tikai viesu acis, bet arī vēderus. Tie izrādās ļoti garšīgi, gaisīgi un pievilcīgi skatoties. Un dzērvenes pievieno interesantu skābumu un neparastu nokrāsu.

Dzērveņu vietā var izmantot citas ogas, piemēram, jāņogas vai avenes. Turklāt šos vainagus var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Dzērveņu vainagi

Mīklas sastāvdaļas

500 g miltu

25 g svaiga rauga

3/4 glāze piena vai ūdens

2 ēd.k. cukurs

2 vistas olas

60 g sviesta

1/2 tējk. sāls

Sagatavošana

1.Raugu izšķīdina 1/2 glāzē silta piena vai ūdens, tad pievieno pusi miltu, samaisa un noliek mīklu siltā vietā uz 1-2 stundām.

2.Pēc 2 stundām mīklā ielej atlikušo šķidrumu, olas saputo ar cukuru un sāli un ieber atlikušos miltus. Pēc tam, maisot, pakāpeniski pievieno sviestu.

3.Mīciet mīklu, līdz tā kļūst vienmērīga un vairs nelīp pie rokām. Bļodu ar mīklu pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.

4.Kamēr mīkla atdziest, blenderī vai gaļas mašīnā samaļ dzērvenes. Liek katliņā, pievieno apelsīna miziņu un cukuru un vāra uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.

 

5.Mīklu izņem no ledusskapja, liek uz miltiem apkaisītas darba virsmas un izrullē 60×30 cm taisnstūrī vienmērīgā kārtā pa virsmu, atstājot 1,5 cm no mīklas malas.

6.Salieciet mīklu rullī: vidusdaļu pārklājiet ar vienu trešdaļu no slāņa platās daļas, bet pēc tam pārklājiet to ar otru malu. Rezultātā vajadzētu iegūt taisnstūrveida rullīti 30×20 cm.

7.Saspiediet mīklas malas un viegli izrullējiet rullīti ar rullīti. Rullīti sagriež šķērsām apmēram 12 3 cm platās sloksnēs.

Lasi vēl: Šis gardais banānu smūtijs ar kakao uzmundrinās jūs pat drūmākajā dienā

8.Katru sloksni pagriež 3-4 reizes, salieciet vainaga formas gredzenā un saspiediet galus. Vainagus liek uz ietaukotas cepešpannas un cep līdz 210 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 12-15 minūtes.

9.Gatavos atdzesētos vainagus ieziež ar pūdercukuru vai pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Nav kauna gatavot šo konditorejas izstrādājumu svētkos, jo tas kļūs par košu galda dekoru. Pagatavo dzērveņu vainagus svētkiem un iepriecini savu ģimeni!

Leave a Comment