Sulīgs cūkgaļas pleca cepetis

Lēna gatavošana nodrošina lielisku, maigu gaļu. Gatavojiet šo cūkgaļas plecu gabalu, līdz tas sadalās, sasmalciniet to, pēc tam saberiet bagetēs vai pasniedziet kopā ar dārzeņiem vai salātiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 ēd.k olīveļļas
1,5 kg cūkgaļas pleca gabals
250 ml dzēriens pēc izvēles, kas padarīs gaļu mīkstu
250ml vistas buljona
4 lauru lapas
2 zariņi rozmarīna
1 tējkarote melno piparu graudiņu
1 ķiploka sīpols

Pirmais pagatavošanas solis:

No cūkgaļas pleca noņemiet taukus. Pievienojiet cūkgaļai sāli un piparus, pēc tam uzkarsējiet eļļu lielā pannā uz vidējas vai augstas uguns. Apbrūniniet cūkgaļas plecu no visām pusēm, pēc tam pārlieciet plītī. Pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas un vāriet lēnā režīmā 6-8 stundas, līdz gaļa, piespiežot ar divām dakšām, atdalās.

Lasi vēl: Krāsnī cepta liellopa fileja

Otrais pagatavošanas solis:

Izņemiet gaļu, nolieciet uz šķīvja un sasmalciniet to ar divām dakšām. Izņemiet garšaugus no mērces un izspiediet ķiploku daiviņas no miziņām atpakaļ katlā. Ielieciet gaļu atpakaļ mērcē, lai iegūtu brīnišķīgi mīkstu un mitru lēni vārāmu cūkgaļu. Pasniedziet kā alternatīvu svētdienas cepetim ar ceptiem jauniem kartupeļiem vai ar lieliem zaļajiem salātiem, sinepēm un sildītām bagetēm.

 

Leave a Comment