Orālais sekss ir kaitīgāks par alkoholismu un smēķēšanu

Apkopojot pētījumu rezultātus – risks saslimt ar balsenes vēzi ir palielinājies gan vīriešiem, gan sievietēm, kuri ir nodarbojušies ar orālo seksu ar vairāk kā 6 dažādiem partneriem, par 8,6 reizēm. Smēķētājiem tāda riska pakāpe paaugstinās par 3 reizēm, bet alkohola lietotājiem – 2 reizēm. Pētnieki salīdzināja 100 vīriešus un sievietes, kas cieš no balsenes vēža, ar 200 veseliem cilvēkiem, ņemot vērā šo cilvēku seksuālo dzīvi.

Viņi noskaidroja, ka nodarbojoties ar orālo seksu ne vienmēr nozīmē, ka var inficēties ar HPV. Taču tie, kuri ir – liela varbūtība, ka šiem cilvēkiem pēc laika var konstatēt arī balsenes vēzi. Apbrīnojumi, ka ļaudis, kuri nav saslimuši ar HPV, nav pakļauti palielinātam riskam saslimt arī ar balsenes vēzi, pat ja viņi smēķe un lieto alkoholu.

Līdz šim eksperti uzskata, ka cigaretes un alkohols tiek uzskatīts par galveno iemeslu, kas noved pie balsenes vēža. Taču pēc pētnieka Mora Džillinsona (no Džona Hopkinsa Slim**cas Baltimorā) vārdiem, tieši šis vīruss visvairāk gadījumos paaugstina risku saslimt ar ļaundabīgu audzēju. Pētnieks atzīmeja, ka vīrieši savām partnerēm var samazināt risku, lietojot prezeratīvus orālā seksa laikā.

Aptuveni 4600 britu katru gadu saslimst ar balsenes vēzi. Doktore Džūlija Šārpa no organizācijas “Cancer Research UK” sacīja: “Pa cik tas bija neliels pētījums, ir svarīgī turpināt nākamos pētījumus. Iepriekšējie rezultāti parādīja, ka attiecīgajai cilvēku vecuma grupai par iemeslu saslimšanai ar dažāda vēža veidiem ir vainojama smēķēšana un alkohola lietošana.” Tikmēr pētījums parāda, ka vakcīna pret vīrusu HPV var apturēt dzemdes kakla vēža tālāko attīstību 98% gadījumu.

avots: newsland.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Allažu ķimelis</cite>

    Pāris piebildes. Ja cilvēkiem (īpaši britiem) iedod anketu, kur viņiem jāieliek ķeksīši pie dažādām savas privātās dzīves detaļām, pastāv ļoti liela iespēja, ka viņi mēģinās (kaut vai neapzināti) savu privāto dzīvi šķietami izskaistināt un attēlot to piesātinātāku, daudzpusīgāku, utt., piemēram – atķeksējot, ka viņiem ir regulārs orālais sekss. Jo daudziem cilvēkiem to gribētos, bet tā nav. Tāpat kā daudzi gribētu biežāk vingrot vai regulāri tīrīt zobus, bet to nedara, tomēr anketā iespējams samelotos.
    Vēl arī iespējams, ka pētniekiem pašiem dzīvesbiedres neņem mutē, un viņi negrib, ka citiem tiek 🙂
    Un vispār, kā var tā formulēt?!? Dzeriet un pīpējiet kaut katru dienu līdz bezsamaņai, tikai nelaiziet un nesūkājiet! Fui.

    • <cite class="fn">Edijs</cite>

      Reiz padomju laikos Kaukāza tautām veica pētījumu. Būtība: kāpēc tik daudz cilvēki slimo ar BALSENES vēzi!
      Zinātnieki secināja, ka tas ir karstās tējas dēļ, ko viņi visi regulāri dzer. Faktiski verdošu ūdeni gāžot sev rīklē.
      Angļi arī slaveni tējas dzērāji, varbūt tur ir tas īstais iemesls? 🙂

      • <cite class="fn">5407</cite>

        +
        Smieklīgi, ka pat “Zinātniekiem” ir kaut kas jauns jāizdomā, lai paspīdētu starp pārējiem 🙂

  • <cite class="fn">Omg</cite>

    nevajag ar visiem peec kaartas nodarboties ar oraalo…. =D
    pusi muuzja esmu nodziivojis….. pat ja tagad atrautu veezi… nenozjeelotu ne reizi…..

  • <cite class="fn">Labais</cite>

    Kas tas par stulbumu augstākā mērā!!!Britu eksperti…kaķim jāsmejās!!!Zinam tādus ekspertus…..90 gadīgi vecīši kuriem jau pusgadsimtu nav bijis sex…nekāds sex …izdomā šitādas pasaciņas!!!Labākajā gadījumā šis eksperts varēja būt arī šīs ekspertu iestādes apkopēja.
    Jādod tik virsū!!! Turam buru un rajonu!!!

  • <cite class="fn">kaatad</cite>

    Ko var di..st blja

  • <cite class="fn">Juris Jansons</cite>

    raksts ir nekam nederigs mesls, neko citu negribu teikt

  • <cite class="fn">Encis</cite>

    NPV vīruss ir pesticīds, ko izmanto kukaiņu apkarošanai. http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Polyhedrosis_Virus
    Vienīgais raksts kurš izlec saistībā ar balsenes vēzi ir šis. Zeltene.lv varbū nevajag cilvēkiem čakarēt prāt ar šādiem mēsliem?

  • <cite class="fn">armis</cite>

    viens muļķis uzraksta un visi peras tā, ka būtu apvainoti, ka vina daikta galu neviens nebūtu sūkājis. Stulbi.

  • <cite class="fn">Reaml</cite>

    zinot sievieshu logiku un prasmi pec izlasiitaa visu nemt nopietni tad laikam jaacer ka sho te rakstu neizlasis vairums bet gan dazhas, savaadaak var aizmirst ka kaada man ats…. njaa…. te jau bija raksts kuram apakshaa bija virieshu niideejas, ka tipa tas un tas jau ir mauciiba un sieviete to darot zaudee pashcienju… vispar sievietem varu pateikt ka pashcienju jau padirsaat kad zaudejaat nevainiibu 13 gados, taa kaa par to labaak daudz nerunajat, smiekligi savaadaak izskatas no malas.

  • <cite class="fn">mmm</cite>

    Man piemēram viram loti patiik veikt orālo seksu. Tas ir uzbudinosi. Es to vinam daru katru reizi un vins taapat ari man. Nu i buus buus tas vezis. Bet vismaz zinasu ka labi esam pavadijusi jaunibu, neslepjoties wiens no otra.. neesmu vīriešu niideja;)

  • <cite class="fn">dr prezunio</cite>

    Jaadod vecenei vnk prezi pažļembāt un no tā jāgūst bauda??? 😀

  • <cite class="fn">Josefin</cite>

    Tas ir potes reklāmraksts! Un nekas vairāk…! Neviena ‘eksperta’ vārds nav minēts utt:D

  • <cite class="fn">Karamba</cite>

    Taču pēc pētnieka Mora Džillinsona (no Džona Hopkinsa slimnīcas Baltimorā) vārdiem, tieši šis vīruss visvairāk gadījumos paaugstina risku saslimt ar ļaundabīgu audzēju

    Josefin..tas laikam pierada ka talak par virsrakstu nebiji tikusi 😀

    Bet pa lielam nez…visadi var but, tas gan nenozime ka tas mainis manu attieksmi uz manu virieti.

  • <cite class="fn">SO</cite>

    Viņš man …es viņam! Viss baudpilni godīgi!

  • <cite class="fn">Ventiilis</cite>

    Un ko, tagad nenodarboties ar to???

    Kā saņemt kredītu 15 minutēs ar sabojātu kredītvēsturi http://bit.ly/1KukCoz

  • <cite class="fn">Agris</cite>

    nav grūti uzminēt, kāpēc šādu rakstu ‘kādam’ te vispār ir bijusi ideja ielikt.. treniņš, meitenīt, treniņš, un būs labi 😀

  • <cite class="fn">Inese</cite>

    Raksta autoram vienkārši nepatīk orālais sekss! Ja džekam daikts ar infekciju, tad neatkarīgi kur liekot var dabūt visu – tai skaitā seksuāli trasmisīvās slimības, sifilisu un arī to pašu vēzi (pēdējo gan drusku apšaubu). Doma acīmredzot tāda – orālā seksa laikā nelieto prezervatīvus. Starp citu džeki var arī dabūt to pašu sifilisu, AIDS vai vēl ko, ja viņi bāž savu daiktu mutē, kam pagadās.

    Bet ja partneris ir patstāvīgs – tad kāpēc sev liegt baudu? Tā noteikti būs lielāka nekā no smēķēšanas

  • <cite class="fn">Brunete</cite>

    Ne jau orālais sekss ir kaitīgs, bet maukošanās pa labi un pa kreisi ar visiem, kas pagadās.

  • <cite class="fn">Realmaven</cite>

    vnk ideali, kartejais raksts, bez faktiem tikai pienemumiem un ari nemot veeraa to ka sievietes visam tic ko raksta shaadi portaali, tad jaareekinas ar to ka lai seksaa vinas jau taa ir nekaadas, tad buus veel trakaak… silikona lelles jau ir izgudrotas, cerams driz arii maksligo intelektu radiis, jebkura gadijuma tas bus labaaks variants, neka muzhig but neapmierinaatam.

Leave a Comment