Klasiskie salāti ar svaigajiem kāpostiem un gurķiem iegūst jaunu garšu, pateicoties neparastai mērcei.
Lūk, kā tos pagatavot!
Sastāvdaļas:
1 svaigs kāposts
1 gurķis
4 olas
1/2 ķekars dilles
1/2 ķekars pētersīļu
3 ēdamkarotes augu eļļas
1 tējkarote sinepju
1/3 tējkarote sāls
Pagatavošana:
Sasmalciniet kāpostus un sagrieziet gurķi šķēlēs. Smalki sagrieziet dilles un pētersīļus.
Izvāriet olas, sadaliet tās baltumos un dzeltenumos, tad sasmalciniet baltumus.
Bļodā sajauc dzeltenumus ar augu eļļu un sinepēm, pievieno sāli un labi samaisa.
Lasi vēl: Sniegbalta vanna dažās minūtēs
Šo mērci ielej sasmalcinātajos dārzeņos un olas baltumos, rūpīgi samaisa.
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai sinepes pēc garšas.
Šī mērce labi noderēs arī citiem salātiem. Labu apetīti!