Pārsteidzoši! Ir piedzimis bērniņš bez deguna

eli-thompson_0

Elijs Tomsons (Eli Thompson) piedzima 2015.gada 4.martā. Viņam ir iedzimta anomālija – viņš piedzima bez deguna, kas notiek ar 1 cilvēku no 197 miljoniem.

Līdz 2008.gadam kopumā ir bijuši tikai 30 gadījumi, kad cilvēks ir piedzimis bez deguna. Diagnoze ir ļoti sarežģīta, un ārsti parasti šādiem bērniņiem neprognozē labu mentālo un fizisko attīstību.

Pamatojoties uz Elija mātes teikto, nav bijušas nekādas pazīmes, ka viņš piedzims bez deguna – par to viņa izsakās šādi: “Katra ultrasonogrāfija, uz kuru biju aizgājusi, vienmēr bija laba, tādēļ es gaidīju, kad man piedzims pilnīgi vesels puika, bet par pārsteigumu Elijs piedzima bez deguna. Mans ārsts teica, ka tā ir 1 iespēja no 100 miljoniem, ka tā var gadīties. Elijam nav deguna ejas un deguna blakusdobumu – tas nozīmē, ka pat veicot plastiskās operācijas viņa deguns nekad nefunkcionēs. Ir veikti vēl vairāki testi, un tagad mēs gaidām rezultātus. Tas ir grūti panesams fakts, jo, ja nebūs iespējas viņu izārstēt, nāksies vēderā ievietot barošanas somu, kas nemaz nav tas, ko es gaidīju.”

Tagad jau Elijs ar vecākiem ir devies mājās satikt savu lielo brāli un lielo māsu – un vecāki ļoti cer, ka analīžu rezultāti uzrādīs, ka ir kāda iespēja bērniņa dzīvi padarīt vienkāršāku!

 

Avots: www.redbookmag.com

Leave a Comment