Dzer kafiju, ēd tumšo šokolādi- padomi Vese***ai, kurus ievērot ikvienai

1. Kafijas vērtība

Netici tiem, kas Tev stāsta par briesmīgo kofeīna kaitīgumu, jo, ja Tu izdzersi 3 – 4 kafijas tasītes dienā, Tavas aknas nebūt necietīs, bet Tava As**srites sistēma kļūs tikai spēcīgāka.

Kafijas smarža dod mundrumu visai dienai, kā arī uzlabo noskaņojumu. Šis dzēriens ļoti labvēlīgi ietekmē arī vielmaiņu, tāpēc turpini sevi lutināt ar kafiju un atceries, ka mērenās devās tā ir ļoti vērtīga!

2. Olbaltumvielas brokastīs

Ēd brokastīs olbaltumvielas un Tu noteikti būsi labā formā! Olbaltumvielas piepildīs Tevi ar enerģiju visas dienas garumā. Ja Tu brokastīs lietosi olbaltumvielām bagātus produktus, tad Tev dienas garumā tik ļoti negribēsies ēst Vese***ai kaitīgus produktus. Olbaltumvielu avoti – olas, jogurts, piens, siers, auzu pārslas, pupiņas!

3. Neaizmirsti par kāliju

Tavā uzturā noteikti vajadzētu būt produktiem, kas ir bagāti ar kāliju, jo šis elements ir bezgala svarīgs Tavai sirdij. Kālija avoti – kakao, žāvētas aprikozes, zivis, melnās plūmes un spināti. No tā, cik harmonisks ir kālija – nātrija līdzsvars Tavā organismā, ir atkarīgi ļoti daudzi fizioloģiski procesi.

4. Kustība – tā ir dzīve

Ja Tu arī nodarbojies ar sportu, taču lielāko dienas daļu pavadi sēžot, Tavi vingrinājumi zaudē visu savu efektivitāti. Periodiski celies augšā, kusties un staigā pa istabu, kad runā pa telefonu. Epidemiologi apgalvo, ka, regulāri ceļoties kājās, Tu vari pasargāt sevi no vēža attīstības.

5. Uzmanies no saules stariem

Ultravioletie stari ir ļoti bīstami, it īpaši dienas laikā, tāpēc sauļojies ne visai ilgi un tikai no rītiem. Īpaši svarīgi ievērot šo rekomendāciju ir tiem, kuriem ir dzimumzīmītes un āda, kas tendēta uz pigmentāciju, jo ādas vēzis – tā nav joka lieta!

6. Ej gulēt agrāk

Tas, protams, ne vienmēr izdodas, taču ideāli būtu, ja Tu liktos gulēt un celtos augšā vienā un tajā pašā laikā, tad Tavs organisms strādās kā pulkstenis. Tādā gadījumā Tev nebūs jāmoka sevi ar dažādām diētām, jo tas, kurš laicīgi iet gulēt un agri brokasto, vienmēr izskatās satriecoši labi!

7. Guli vēsumā

Temperatūrai guļamistabā nevajadzētu būt augstākai par 18 grādiem. Tā Tu nekad necietīsi no bezmiega un Tev mazāk sāpēs galva, kā arī šis padoms ir ļoti vērtīgs, lai izvairītos no dažādām ādas saslimšanām, tāpēc vakaros ir noteikti vērts guļamistabu izvēdināt!

8. Ej ar kājām

Jo aktīvāks būs Tavs dzīvesveids, jo lēnāk Tu novecosi, tas ir saistīts ar cilvēka organisma funkcijām. Ja Tu gribi nodzīvot līdz pieklājīgam vecumam un vecumā nezaudēt veselo saprātu, regulāri uzliec sev slodzi, kura aktīvi nodarbina Tavus sirds muskuļus.

9. Nodarbojies ar jogu

Kāpēc joga ir kļuvusi tik populāra? Atliek tikai sākt ar to nodarboties, kad Tu jau vairs nespēsi iedomāties savu dzīvi bez tās. Joga brīnišķīgi nostiprina visu organismu – Tev nekad nesāpēs mugura un arī uz visu pasauli kopumā Tu skatīsies pavisam citādi!

10. Motivē sevi

Centies pielikt visas savas pūles, lai sasniegtu savus nospraustos mērķus. Labākā motivācija – apzināties to, ka jebkurā mirklī Tu vari aiziet no šīs pasaules, dzīvo te un tagad!

11. Cieni to, kas Tev pieder

Ja Tevi pēkšņi ir sarūgtinājusi kaut kāda dzīves situācija, tad vienkārši iedomājies, ka viss varētu būt arī daudz sliktāk. Tas ir vēl viens padoms tiem, kuri vienmēr grib saglabāt emocionālo līdzsvaru!

12. Atpūties

Vienmēr ļauj sev atpūsties un atslābināties. Vislabāk, protams, ir izvēlēties dziedinošu atpūtu svaigā gaisā, jo tas ir ļoti vērtīgi visam Tavam organismam!

13. Pievieno garšvielas

Garšvielas, it īpaši asie pipari, paātrina vielmaiņu. Tas nav vērtīgi tikai tiem, kas grib notievēt, jo garšvielas ir arī labas pašsajūtas ķīla.

14. Baudi mīļoto cilvēku sabiedrību

Tas ir ļoti svarīgs moments, kurš daudziem patiesībā liekas ļoti dīvains, jo Tu jau tāpat noteikti ļoti daudz laika pavadi kopā ar savu bērnu, piemēram, taču speciālisti uzskata, ka uz šo jautājumu ir jāskatās no cita skatu punkta. Ar ko tad Tev ir visvairāk jākontaktējas? Jā, atbilde ir negaidīta – ar savu dzīvesbiedru un citiem pieaugušajiem!

Lai laulības dzīve būtu dzīvotspējīga, ir loti svarīgi to visu laiku piepildīt ar dažādiem jauniem notikumiem, iespaidiem un atmiņām, tāpēc reizēm ir vērts iemainīt vakaru ģimenes lokā pret randiņu ar savu otro pusīti, uzaicinot uz tikšanos vēl kādu pāri!

15. Ēd tumšo šokolādi

Tumšās šokolādes tāfelīte satur tieši tik daudz teobromīna, cik nepieciešams, lai dotu organismam mundruma lādiņu. Zinātnieki ir atklājuši, ka tā ir “ideālā narkotika” Tavai hormonālajai sistēmai, tāpēc Tu vienmēr kādā smagā brīdī vari stiprināt sevi un savu organismu ar mazu gabaliņu šokolādes, kā arī tā ir visnotaļ vērtīga Tavai sirdij!

 

Leave a Comment