Parādījušās jaunas ziņas par Latvijā tik populāro dziedātāju Intaru Busuli

Kā patīkamu pārsteigumu sava talanta cienītājiem Busulis šogad apsola izdot jaunu albumu, bet domājot par jauniem apvāršņiem radošajā karjerā pēc Krievijas tirgus slēgšanas mūziķis norāda, ka vēlas iedziedāt dziesmas otras baltu tautas – lietuviešu – valodā, kas varētu lielisks solis mūsu tautu kultūras saišu stiprināšanai.

 

Bet runājot par latviešu valodas nozīmi, Busulis saka:

“Varu to apliecināt ar savu pieredzi. Savas radošās karjeras sākumā es mēģināju dziedāt angliski, jo likās stilīgi. Ja godīgi, no tā neguvu ne emocijas, ne gandarījumu.

Tikai sākot dziedāt latviski, beidzot pa īstam izjutu dziesmu kā stāstu par vērtībām – tad arī sekoja panākumi pie klausītāju sirdīm. Tādā nozīmē es vēlētos uzsvērt, ka stilīgi ir tieši dziedāt latviski, jo ar šo mērauklu mēs varam mērīt savu kā tautas pašapziņu,” pārliecināt ir I.Busulis.

Lasi arī: Tas ir nolemts: 2 zodiaka zīmes, kurām lemts kļūt par miljonāriem 2022. gadā

Ja dziedot latviski, ir vēl augstākas ambīcijas, tad var izmēģināt spēkus arī citās valodās, norāda mākslinieks. “Pats esmu īstenojis ambīciju dziedāt krieviski, jo šo valodu ļoti labi pārvaldu un man patīk tās fonētika.

Uzskatu, ka mums būtu jāņem piemērs no grieķiem – šajā Vidusjūras valstī labi, ja divas vai trīs radiostacijas atskaņo ārzemju hītus, kamēr pārējās skan dažādu stilu, ritma un tempa mūzika grieķu valodā. Uzskatu, ka tas ir forši”. Intars Busulis atzīmē, ka Latvijā vajadzētu vismaz vienu radiostaciju, kas pārraidītu latviešu hitu mūziku un tas dotu arī vairāk iespēju izpausties jaunajiem mūziķiem dzimtajā valodā.

“Tas būtu apsveicami un es arī klausītos tādu radiostaciju, kur skanētu tikai latviešu hiti. Mans noteikums ir tāds, lai ēterā skanētu arī eksperimentālā popmūzika, kuras novirzienam pieskaitu arī savu daiļradi,” smaidot atzīmē mūziķis.

Tāds formāts būs dzīvot spējīgs jauniešu auditorijā, ja mūziku apaudzēs ar labiem raidījumiem, konkursiem un radio diskžokejiem, kas sajūt publiku un prot to uzrunāt.

COMMENTS

Leave a Comment