Iegaumē: Šos pārtikas produktus nekādā gadījumā nedrīkst likt ledusskapī

ledusskapis2

1. Maize

Ja tu ledusskapī liksi maizi, tad tā sakaltīs un bojāsies daudz ātrāk, nekā turot to maizes kastē. Maizi vislabāk būtu turēt pavēsā vietā, bet ne ledusskapī.

2. Sīpoli

Sīpoli ir jātur vēsā, tumšā vietā, lai tie nesāktu ātri dīkt. Turklāt, ja tu sīpolus turi ledusskapī, tad mums tev ir nepatīkami jaunumi, tie izdala aromātu, kas kaitē citiem pārtikas produktiem, tāpēc, ja tev ledusskapī pašlaik ir sīpoli, izlasi visu sarakstu un pēc tam dodies iztukšot ledusskapi no produktiem, kuriem tur nav jāatrodas.

3. Ķiploki

Tāpat kā sīpoliem arī ķiplokiem ir jāatrodas tumšā, vēsā vietā, jo ledusskapis nekādā veidā nepalīdz tiem saglabāties svaigākiem un labākiem.

4. Avokado

Ja tu nevēlies, lai tas nogatavojas un sabojājas pārāk ātri, tad turi to brūnā maisiņā, kur tam var piekļūt gaiss, taču, ja vēlies, lai tas nogatavojas ātrāk, tad novieto to augļu traukā blakām, piemēram, banāniem, kur tam klāt tiek daudz gaismas, bet nekādā gadījumā neliec to ledusskapī.

5. Tomāti

Atrodoties ledusskapī, tomāti zaudē labās vielas un savu dabīgo garšu, tāpēc, lai tas nenotiku, tos vislabāk turēt istabas temperatūrā.

6. Medus

Medus ir viens no retajiem produktiem, kurš nevar sabojāties, tāpēc nav nepieciešamības to turēt ledusskapī. Viss kas lielā karstumā ar to var notikt, tas var pakust nedaudz, ja ir bijis sacukurojies( palicis ciets).

7. Kūka

Visas kūkas, izņemot tās, kuras ir taisītas no putukrējuma un ir bez želantīna, nav nepieciešams ievietot ledusskapī, jo tām nekas nenotiks un tās būs tieši tāds pašas kā tad, ja tā būtu turēta ledusskapī!

8. Melones un arbūzi

Ja melone vai arbūzs nav sagriezts, pārgriezts, tad nav nepieciešamība to ievietot ledusskapī. Tikai tad, kad tas ir sagriezts, aptin to ar pārtikas plēvi vai sliktākajā gadījumā ievieto plastmasas maisiņā un tikai tad ievieto ledusskapī.

9. Kafija

Lai arī daudzi iesaka, kafiju uzglabāt ledusskapī, tā nepavisam nav laba doma, jo kafijai ir tendence uzsūkt citus aromātus, un tu noteikti spēj iedomāties, ko tas nozīmē… Tāpēc kafiju vislabāk turēt cieši noslēgtā traukā, kur nepiekļūst gaiss!

 

Leave a Comment