Patiesais iemesls, kādēļ tu tik ļoti tiecies pēc tā, lai būtu perfekta

Mēs esam centušās būt perfektās meitenes saviem puišiem  – izlikties, ka nekas mūs neuztrauc, ka ar visu spējam tikt galā, neesam greizsirdīgas un nepieminam ļaunu, mēs cenšamies kādā konkrētā lietā būt perfektas, lai neviens nebūtu labāks par mums – vienvārdsakot, mēs pamatīgi pārcenšamies.

Varētu šķist, ka perfekcionisms mazās devās ir labi, un tā tas arī ir. Tomēr ir jāiegaumē, ka dažkārt tiekšanās pēc perfekcionisma ir tas, kas neļauj mums kustēties uz priekšu.

Pieņemsim, ka tev ir jāuzraksta pētījums – tu vēlies, lai tas būtu perfekts, tādēļ tu meklē vēl un vēl avotus, no kuriem smelties informāciju. Tajos brīžos, kad centies, lai viss izdodas perfekti, tu patiesībā atņem sev laiku galvenās lietas pabeigšanai. Tu meklē materiālus, bet pats darbs uz priekšu neiet, līdz ar ko tu attopies divos naktī pie pus-pabeigta pētījuma. Un kāda jēga no tā?

Mēs šādi rīkojamies arī tad, kad vēlamies attīstīt paši sevi. Mēs varbūt vēlamies uzlabot savas attiecības, tādēļ sākam lasīt neskaitāmas grāmatas par to, kā piepildīt savu dzīvi ar mīlestību. Un tad attopamies, ka tikai lasām grāmatas un dažādus rakstus, bet attiecību labā tā arī neko nedarām. 

Kad cilvēks atrodas uz perfekcionisma takas, viņš patiesībā nemaz nav ceļā uz to, ko var nosaukt par perfektu. Tā vietā mēs vienkārši baidāmies no izgāšanās. Mēs baidāmies vilties, baidāmies, ka tiksim sāpināti.

Perfekcionismam vienmēr līdzi iet doma “es neesmu pietiekami labs”, tomēr ar šādu domu cilvēks laimīgs nevar kļūt. Lai izvairītos no šāda dzīvesveida, tev ir jāpamēģina sevī saskatīt to, kas sirdij tiešām ir tuvs. 

Vairāk pūļu velti tam, kas tevi padara patiešām laimīgu, bet tās lietas, kas visam iet tikai paralēli, nevajag uztvert tik nopietni – par tām tev ir jādomā “vienkārši izdari to – galvenais, lai tas tiek padarīts”. Ja vēlies uzlabot attiecības, tad strādā ar attiecībām, ar reālu cilvēku, nevis lasi miljoniem grāmatu un turpini sēdēt savā dīvānā – ir vērtīgi dažkārt pastudēt veidus, kā to visu panākt, tomēr vienmēr ir brīdis, kurā ir jāapstājas.

Avots: yourtango.com

Leave a Comment