Patiesība par vīnu glabāšanu– cik ilgi tos var uzglabāt atvērtus un kā tas ietekmē garšu

28CF320000000578-3086181-image-m-24_1431948239588

Par spīti tam, ka tādi dzirkstošie vīni, kā Cava un šampānietis pēc atvēršanas ātri zaudē dzirkstošumu, tie ir lietojami vēl trīs dienas pēc atvēršanas, bet tikai tādā gadījumā, ja tie aizdarīti ar uzgali.

Kas attiecas uz vieglajiem un rozā vīniem, pēc atvēršanas tos ledusskapī var glabāt līdz pat nedēļai, protams, ja tie ir aizkorķēti.

Pēc WineFolly’s datiem, daži itāļu, kā arī franču baltie un rozā vīni garšo labāk pāris dienas pēc to atvēšanas, jo tie oksidējas.

28CF320000000578-3086181-image-m-26_1431948535618

Vīni, kuriem ir mazāka skābuma pakāpe (Chardonnay un Viognier), sabojājas ātrāk par vieglajiem baltvīniem, šāds vīns ledusskapī var tikt turēts trīs līdz piecas dienas. Un atkal, svarīgi ir aizdarīt vīna pudeli ar korķi, citādi glabāšanas termiņš samazināsies uz pusi.

Eksperti iesaka ieguldīt līdzekļus vakuuma uzgaļu iegādei, šādā veidā vīns netiks izšķērdēts, īpaši parocīgi šie uzgaļi liksies regulāriem vīna baudītājiem.

28CF320000000578-3086181-image-m-28_1431948554063

Sarkanvīns tumšā un vēsā vietā var tikt uzglabāts trīs līdz piecas dienas.

Jāņem vērā, ka ne visus sarkanvīnus var uzglabāt vienādi ilgi. Vieglie sarkanvīni, tādi kā Pinot Noir, kas satur ļoti maz tanīna, kļūs nelietojami daudz ātrāk kā Merlot vai Cabernet Sauvignon.

Stiprinātos vīnus, piemēram, šeriju, portvīnu, Madeira un Marsala var uzglabāt ilgāk par parastajiem vīniem, jo tiem pievienots brendijs.

Iegaumē, jo saldāks ir vīns, jo ilgāk to var uzglabāt, kā jau iepriekš minēts, jāpārliecinās, ka vīns tiek novietots vēsā un tumšā vietā, kā arī ir aizdarīts ar korķi.

Ja tu izvēlies vīnu, kas iepakots pakā vai kartonā, tad zini, ka šādu vīnu ledusskapī var uzglabāt 28 dienas.

Leave a Comment