Pazīstama burve piezvanīja un atgādināja, ka ir pienācis laiks steidzami gatavoties pavasara ekvinokcijai, lai piesaistītu naudu un panākumus

Vai esat gatavs svinēt pavasara ekvinokciju – 2024? Tas jau ir ceļā: mēs gaidām 20. martu ! Ziema grožus oficiāli nodos pavasarim. Ledus, sniega vētras un mīnusa temperatūra paliks aiz muguras. Pavasara saulgriežu dienu pavadīsim pēc senču pavēles un izmantosim to maksimāli.

PAVASARA EKVINOKCIJA — 2024. GADS

Gadā ir divi ekvinokcijas – pavasarī un rudenī. Galvenais varonis – mūsu Saule – pārvietojas pa ekliptiku. Šķērsojot debess ekvatoru, pavasarī tas no dienvidu puslodes pārceļas uz ziemeļu puslodi, bet rudenī – atpakaļ. Ekvinokcijas brīdī zvaigzne atrodas stingri virs Zemes ekvatora. Mēs varam vērot, kā tas sastingst virs horizonta tieši 12 stundas. Rezultātā diena ilgst tikpat ilgi kā nakts.

Pēc gada pirmā ekvinokcijas tumsa norimst un gaisma palielinās. Apgaismojuma maksimums iestājas vasaras saulgriežos, kad Saule vairākas dienas karājas savā augstākajā punktā virs horizonta. Un mēs izbaudām gada garāko dienu.

Diena ir vienāda ar nakti: precīzs datums

Bet atgriezīsimies pie gaidāmā pavasara ekvinokcijas. 2024. gadā tas notiks 20. martā. Šis ir viens datums laika posmam no 2010. līdz 2050. gadam. Tikai 2044. un 2048. gadā astronomiskais notikums pārcelsies par dienu atpakaļ.

Viss pārbīdes iemesls ir atšķirība starp astronomiskajiem un kalendārajiem gadiem. Katru gadu līdz 365 dienām uzkrājas vēl 6 stundas. Lai viss atgrieztos savās vietās, garajam gadam tiek pievienota viena papildu diena.

Lasi arī: Kļuva zināms, ka Keita Midltone vēlas pamest pili, klīst pat baumas par šķiršanos no prinča Viljama

Starp citu, vairāk nekā 300 miljoni cilvēku uz Zemes svin Jauno gadu pavasara ekvinokcijas dienā. Starp tiem ir turku, irāņu etniskās grupas un dažas Kaukāza tautas. Svētku pirmsākumi sniedzas cilvēces aizvēsturiskajā laikmetā!

Senās tradīcijas: pareizi svinēt ekvinokciju

Mūsu senči pavasari aicināja ar īpašiem pagodinājumiem. Viņi veica skaistus un laipnus rituālus, lai savā dzīvē piesaistītu bagātību un laimi. Tā kā gaidāmais pasākums notiks naktī, svētku rituālu varat veikt nākamajā dienā, 20. martā.

Šajā dienā bija ierasts sastapt putnus, kas atgriežas mājās no siltākiem apgabaliem. Viņiem par godu tika ceptas un bērnus cienātas bulciņas un piparkūkas putnu formā. Bērni izskrēja uz ielas un meta “putnus” debesīs. Ja bērnam izdevās noķert piparkūku atpakaļ, tā bija laba zīme.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment