Pagatavošana:
Cūkgaļu aplej aukstā ūdenī, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, nolejiet pirmo ūdeni, nomazgājiet katlu un gaļu. Atkal pārlej ar ūdeni un vāra vēl stundu.
Uz sakarsētas pannas ar eļļu liek sarīvētus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus. Apcep, līdz kļūst zeltaini. Pievieno rīvētas bietes un cep vēl divas minūtes.
Pievieno tomātu pastu, cukuru un nedaudz ūdens, visu samaisa un sautē 10 minūtes.
Kad gaļa jau ir izvārījusies, izņem to no buljona, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus.
Lasi vēl: Skolotāja pastāstīja, kāpēc mobilie tālruņi skolā ir slikta ideja
Gaļu sagriež gabaliņos un atgriež katlā. Kad viss uzvārās, noņem putas.
Pievieno apceptos dārzeņus un samaisa.
Pievieno lauru lapu, pārklāj ar vāku un uz vidējas uguns vāra vēl 20 minūtes. Tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus, noņem vāku un boršču vāra apmēram 40 minūtes.
Pievienojiet pētersīļus, sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Izslēdziet plīti, pārklājiet ar vāku un atstājiet uz 30 minūtēm.