Māņticība vai realitāte? Vai tiešām ir iespējams gulēt ar kājām pret durvīm

Vai drīkst gulēt ar kājām pret durvīm saskaņā ar zinātnieku viedokļiem, fen šui noteikumiem un tautas ticējumiem – interesants jautājums, uz kuru atbildi zina ne visi.

Zinātnieku un pētnieku viedokļi

Daži apgalvo, ka gulēt ar kājām pret durvīm kategoriski nav iespējams, un saista to ar magnētismu un magnētiskajiem laukiem, kas ietekmē cilvēka ķermeni. Tajā pašā laikā līdz šim neviens no zinātniekiem nav galīgi apstiprinājis šādu teoriju.

“Cilvēka ķermenis ir “caurspīdīgs” pret magnētismu, un dzelzs asinīs ir organiski saistīta, tāpēc magnētiskie lauki to neietekmē,” uzskata profesors Džons Andersons no Lielbritānijas.

Kopumā lielākā daļa zinātnieku ir vienisprātis, ka galvenais, lai labi atpūstos, ir pietiekams miegs un režīma ievērošana, kā arī personīgais komforts miega laikā.

“Pieaugušajiem regulāri jāguļ 7 vai vairāk stundas naktī. Dažiem, īpaši jauniešiem un cilvēkiem ar hroniskām kaitēm, ir nepieciešams pat vairāk – 9 stundas miega naktī. Tikai nelielam skaitam cilvēku ir nepieciešams mazāk nekā 6 stundas miega naktī. Tas ir saistīts ar ģenētiskiem faktoriem,” paskaidroja eksperti.

Ko iesaka fen šui noteikumi

Saskaņā ar fen šui noteikumiem gulēt ar kājām pret durvīm nav laba ideja. Senie ķīnieši uzskatīja, ka starp durvīm un logu telpā cirkulē gan pozitīvās, gan negatīvās plūsmas – dzīvības spēks un enerģija Qi.

Ja miega laikā “bloķēsi” tās cirkulāciju, vari traucēt savai enerģijai, pamosties salauzts un noguris, pat sabojāt savu dzīvi – nonākt depresijā un zaudēt visu vērtīgāko.

Ņemot vērā to, miega vietu ieteicams izvēlēties stūrī vai otrādi – istabas vidū.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Daži neiesaka arī gulēt ar galvu pret logu (galējā gadījumā – aizklāt to ar bieziem aizkariem).

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment