Pētījums atklājis, kā viena “mānīšanās” diena ietekmē tievēšanu

Tomēr pārējās nedēļas dienas ir jāiegrožo sevi, ēdot normas robežās un ēdot tikai veselīgus produktus, tā ir laba lieta un tās efektivitāti pierāda pētījumi.

Iepriekš ieplānota diēta var palīdzēt tev pieturēties pie veselīga uztura lietošanas ilgākā laika periodā, palīdzot zaudēt daudz vairāk nevēlamā svara, to apstiprina Holandes Tilburgas Universitātes un Portugāles Katoļu Universitātes pētījums, kas publicēts žurnālā “Patērētāja psiholoģija”.

Zinātnieki veica pētījumu ar divām dalībnieku grupām: pirmās grupas dalībniekiem bija jāievēro 10 500 kaloriju diēta nedēļā bez krāpšanās dienām, bet otrās grupas dalībniekiem tika piemērota tāda pati diēta, ar izņēmumu, ka svētdienās viņi var ēst visu, ko vēlas (saprāta robežās).

Pēc divām nedēļām abu grupu dalībnieki bija zaudējuši svaru, taču tikai otrā grupa bija motivēta turpināt strādāt pie veselīgas diētas ievērošanas.

Tas viss ir loģiski, jo pētījuma rezultāti pasvītro līdzsvara ievērošanas un plānošanas nozīmīgumu. Palutinot sevi ar mīļākajiem ēdieniem šad un tad, tu palīdzēsi sasniegt ilgtermiņa rezultātus, ņemot vēra, ka krāpšanās dienas ir reizi nedēļā un pret tām izturas piesardzīgi. Iepriekš veikta izvēle, kad un ar ko tu sevi palutināsi, nodrošina to, ka našķošanās nenotiks katru dienu. Tādēļ pēc garas nedēļas droši vari notiesāt to kūkas gabaliņu vai picu – tu to esi pelnījusi!

Avots: womansday.com

Leave a Comment