Pētījums: 45% iedzīvotāju vēlētos kļūt par bankas klientu, izmantojot mobilo aplikāciju

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos kļūt par bankas klientu un pieteikties maksājumu kartei, izmantojot tikai savu viedtālruni, secināts bankas Citadele un pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā. Lai analizētu digitālās revolūcijas ietekmi uz bankas pakalpojumiem, banka Citadele rīko diskusiju, kas norisināsies 1. februārī plkst. 11:00 Jaunajā Teikā, Citadeles “Sky Branch”.

Pētījums arīdzan parāda, ka tehnoloģiju attīstība padara banku pakalpojumus sabiedrībai pieejamākus un ērtākus – 60% aptaujāto uzskata, ka bankas pakalpojumu izmantošana attālināti palīdz ietaupīt laiku.

Lai analizētu digitālās revolūcijas ietekmi uz banku sektoru, kā arī pārspriestu to, vai nākotnē visus bankas pakalpojumus klienti varēs saņemt tikai mobilajā aplikācijā, banka Citadele organizē diskusiju “Digitālā revolūcija bankās: vai iedzīvotāji ir gatavi filiālei kabatā?”

“Visā pasaulē redzams, ka tehnoloģijas būtiski ietekmē banku sektoru. Arvien vairāk banku klientu apkalpošanu īsteno ar digitāliem risinājumiem, un Latvija nav izņēmums – klienti šos pakalpojumus var saņemt arī mobilajā aplikācijā. Līdz ar to tie kļūst iedzīvotājiem pieejamāki – vairs nav jātērē laiks, lai apmeklētu filiāli. Tas nozīmē, ka ir pienācis laiks diskutēt par to, vai nākotnē nemazināsies fizisko filiāļu loma klientu apkalpošanā,” saka Vladislavs Mironovs, bankas Citadele valdes loceklis.

Diskusijā piedalīsies:

· Deniss Fiļipovs, Latvijas Bankas Maksājumu sistēmu politikas daļas vadītājs

· Krists Avots, Lattelecom valdes loceklis

· Mārtiņš Bērziņš, Citadeles E-biznesa daļas vadītājs

· Ģirts Rungainis, Prudentia dibinātājs

· Kristīne Korņilova, TechChill vadītāja

Mediju ievērībai!

Masu mediju pārstāvji ir laipni aicināti apmeklēt diskusiju un preses pasākumu, kas norisināsies 2019. gada 1. februārī plkst. 11:00–12:30 Citadele “Sky Branch” Jaunajā Teikā, ēkā “Teodors” (adrese: Gustava Zemgala gatve 74 k-1). Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji aicināti pieteikt savu dalību pasākumā, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot tel. nr. +371 26143053

Leave a Comment