Pētījums apliecināja, ka vecumdienās glāze vīna ir daudz svarīgāka nekā dažādi vingrinājumi

Jums tas var šķist neiedomājami, bet vairāk pētījumi to ir apstiprinājuši 

Pētījums ar nosaukumu “90+ Study” tika aizsākts 2003. gadā, ar mērķi analizēt vecāka gadagājuma cilvēkus. (vairāk no zinātnskā viedokļa par šo pētījumu varat uzzināt šeit)

Izmantojot, no dalībniekiem iegūto informāciju, svarīgi bija noskaidrot atbildi uz jautājumu: “Kas ļauj cilvēkiem nodzīvot līdz 90 gadiem un vairāk?”

 

Pētījuma mērķi bija sekojoši:

 

1) Noteikt faktorus, kas saistīti ar ilgmūžību.

2) Noteikt mainīgos mirstības un demences riska faktorus.

3) Izpētīt gados vecāku cilvēku kognitīvās un funkcionālās samazināšanās rādītājus.

4) Izpētīt gados vecāku cilvēku demences epidemioloģiju.

5) Pētīt klīniskās patoloģiskās korelācijas gados vecākiem cilvēkiem.

 

Pētījuma dalībnieki tiek apmeklēti divas reizes gadā, lai veiktu neirofizioloģiskos un neiroloģiskos testus.

 

 

Pa glāzei vai pudelei?

Vīns var palīdzēt, bet tas nenozīmē, ka vakariņu laikā jums būtu jāizdzer vesela pudele. Visa atslēga ir mērenība! Saskaņā ar Maijo kl**iku, veseliem pieaugušajiem virs 65 gadiem mērenība ir viena glāze. Tiem, kas jaunāki par 65 gadiem, tās ir divas glāzes.

 

Bija pierādīts, ka mērena alkohola lietošana sniedz sekojošas priekšrocības:

Mazāka išēmiska insulta iespējamība.

Samazinās diabēta saslimšanas riski.

Samazinās risks saslimt ar sirds slimībām.

 

Britu sporta medicīnas žurnālā publicētais pētījums parādīja, kā fiziskās aktivitātes var neitralizēt alkohola lietošanas negatīvo ietekmi. Pētījuma autors doktors Emanuels Stamatakis izpētīja Anglijas un Skotijas Vese***as aprūpes sistēmas sniegtos datus, un pēc tam sadalīja 36 370 dalībniekus trīs grupās.

Grupas tika sadalītas pēc sekojošiem kritērijiem: personas, kas nebija īpaši fiziski aktīvas, personas ar mērenu fizisko aktivitāti, un personas, kuras regulāri sporto. Tam sekojoši pētnieku grupa apskatīja, cik daudz alkohola patērē cilvēki attiecīgi katrā grupā.

Lasi arī: Vīram nepatika manas ķermeņa aprises un viņš aizgāja pie tievākas, bet pēc pieciem gadiem mēs atkal satikāmies

Izvērtējot 5735 Nā*es gadījumus 10 gadu laikā, tika secināts, ka pārmērīga alkohola lietošana rada paaugstinātus Nā*es riskus. Tika konstatēts, ka jo vairāk dzērienu nedēļā izdzer, jo lielāks ir Nā*es risks no vēža.

Tāpat tika konstatēts, ka, vecāka gada gājuma cilvēkiem, īstenojot ieteikto fizisko vingrinājumu daudzumu nedēļā, tiek pilnībā izslēgta alkohola negatīvā ietekme, kas sekmē vēža Nā*es riskus.

COMMENTS

Leave a Comment