Pagatavošanas metode:
Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē uz lielās rīves un visu apcep sviestā, līdz tie kļūst mīksti.
Lai vienmērīgi apceptos, laša tgriezumus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno dārzeņiem.
Pievienojiet sāli, piparus, lauru lapu un muskatriekstu. Visu cep 5 minūtes uz liela karstuma.
Tad jāsamazina karstums līdz vidējam, jāpievieno kūpināta paprika un saldais krējums, jāgatavo vēl 2 minūtes.
Lasi vēl: Kādas 4 sastāvdaļas var pievienot jebkuriem salātiem: šefpavāru noslēpumi – padariet savu ēdienu garšīgāku un pilnvērtīgāku
Gatavo masu pārliek nokāš – notecinātie tauki noteikti jāatstāj. Biezumus liek blenderī un kuļ. Pakāpeniski pievieno nostādinātos taukus un turpina kult, līdz pastēte ir pietiekami bieza. Nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli.
Pastēti liek stikla traukā un ievieto ledusskapī, līdz tā nostājas.