Piena kokteilis ar saldējumu. Maz zināma recepte ar nostalģisku bērnības garšu

Tiem no mums, kuru bērnība aizritēja padomju laikos, savā ziņā ļoti paveicās. Lai gan tolaik veikalos produktu klāsts bija vienveidīgs, daudzi no tiem bija garšīgi un dabīgi.

Piedāvājuma deficītu kompensēja vienkāršu un cenas ziņā pieejamu produktu pārpilnība. Atmiņas par šo laiku, visticamāk, mēs saglabāsim uz visu mūžu, raksta vietne takprosto.cc, atsaucoties uz kādu uztura blogeri.

Sieviete norāda, ka viņas vismīļākais un neaizmirstamākais bērnu dienu kārums bija, ir un būs piena kokteilis. Biezs, balts un ļoti salds – kokteilis bija ar burbulīšiem un “mazuma piegaršu”. Bijušās Padomju Savienības pilsētās, tostarp Rīgā, šādus kokteiļus pārdeva pārtikas preču veikalos un gastronomos. Trīs lāpstiņu metāliskais putotājs ar skaļu dūkoņu sakūla kokteili, kas tika pasniegts ikvienam kārumniekam.

Kokteilis tika sajaukts tieši nepacietīgo rindā stāvētāju acu priekšā. Pārdevējs vai bārmenis pienu ielēja tieši no pudeles tērauda glāzē, tur ielika īsta krēmveida saldējuma bumbiņas un pievienoja sīrupu. Visbiežāk – bumbieru sīrupu. Un tas viss uz aci!

Lasi arī: Sāpes vēderā – lejasdaļā, zem nabas, augšdaļā: ko tās nozīmē

Mēs savukārt sniegsim tev precīzas proporcijas, lai pagatavotu piena kokteili kā bērnībā. Gatavo un baudi!

Sastāvdaļas

400 gramu piena
4 ēdamkarotes bumbieru sīrupa
100 gramu saldējuma

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (ar īpašu āķīti)

Leave a Comment