Pieredzējuši dārznieki precīzi zina, kad ir pienācis laiks stādīt ķiplokus un kad ir par agru

Izrādās, ka ir viena universāla zīme, kas noteikti pateiks, ka ķiplokus pirms ziemas var stādīt ar mierīgu sirdi. Proti, krauķu uzvedība. Jā, ne velti mūsu senči dārzkopības lietās uzticējās dabai.

Ir vērts novērot putnu uzvedību. Parasti krauķi sāk pulcēties ganāmpulkos mēnesi pirms aukstā laika iestāšanās . Vasarā tie nemaz nav redzami, bet rudenī pienāk brīdis, kad šie putni pat pilsētās staigā pa zālieniem, meklējot barību, lai pirms došanās siltākos klimatos būtu apmierināti.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!

Lasi arī: Es sagriezu kāpostus gabalos, bietes sagriezu šķēlēs, tagad es jums parādīšu, kāpēc

Ja savas pilsētas zālienos un zālienos pamanīsi stērbuļu barus, tad nākamajā nedēļas nogalē vari stādīt ķiplokus un ne par ko neuztraukties. Šī zīme ir laba arī tāpēc, ka ķiplokiem būs laiks iesakņoties, jo salīdzinoši siltais laiks saglabāsies vēl pāris nedēļas.

Mana vecmāmiņa vienmēr uzticējās šai zīmei, un tagad mana māte dara to pašu. Krauķi nekad nav apkrāpuši, atšķirībā no citām metodēm. Zosis var kalpot arī kā pavediens. Zosu lidojums ir ķiploku stādīšanas termiņš. Labāk nekavēties – tuvojas aukstums. Un zosu lidojumu nevar sajaukt ne ar ko, tās pārvietojas ķīlī. Skats ir nedaudz skumjš, atgādinot par gaidāmo ziemu un auksto laiku.

 

Leave a Comment