Pievienoju ūdenim pāris pilienus un aplaistīju orhidejas, tagad uz palodzes ir īsts ziedu ūdenskritums

Orhideju dzimtene ir tropi, tāpēc tām nepatīk pārāk augsta temperatūra. Optimālākā dienā būs 20°C, naktī par 2-3 grādiem zemāka. Ziemā temperatūra nedrīkst būt zemāka par 10 ° C. Parastā augsnē orhideja neaug. Viņai ideāls substrāts būtu keramzīta, priežu mizas, šķiedrvielu saturošas kūdras un kokosriekstu skaidiņu maisījums. Šāds substrāts joprojām labi saglabā mitrumu, tāpēc orhidejai nepieciešama retāka laistīšana.

Kā rūpēties par augu

Tajā pašā laikā orhideju laistīšana jāveic, izmantojot īpašu tehnoloģiju. Pirmkārt, jums jāpārbauda zieda sakņu sistēmas stāvoklis. Ja saknes ir zaļas, tad augam pietiek mitruma, ja pelēks – laiks laistīt. Orhideju labāk laistīt no rīta. Ūdenim ir jābūt istabas temperatūrā.

Ūdeni var nedaudz paskābināt, pievienojot dažus pilienus citrona sulas. Ielejiet ūdeni pietiekami dziļā traukā, iepiliniet dažus pilienus citrona sulas. Izņemiet orhideju no poda un ievietojiet to ūdens traukā. Atstāj tā uz 30 minūtēm, pēc tam uzmanīgi izņem no trauka, ļauj notecēt liekajam ūdenim un atgriez ziedu substrātā. Šāda laistīšana veicina zieda aktīvu ziedēšanu.

Lasi arī: Numeroloģija: kā aprēķināt savas bīstamās dienas

Lasi arī: Numeroloģija: kā noskaidrot veiksmīgākos dzīves periodus pēc dzimšanas datuma

Reizi mēnesī orhideju var mērcēt ķiploku ūdens šķīdumā. Litra burkā iemet 2-3 ķiploka daiviņas un aplej ar verdošu ūdeni. Aizveriet burku un atstājiet ievilkties 24 stundas. Pēc tam šajā šķīdumā samitriniet vates spilventiņus un aptiniet vietas, kur ziedēšanai jāatrodas asniem.

Ja pamanāt, ka podā ir izveidojies pelējums, zieds ātri jāglābj. Šāds substrāts ir jāmaina, un pods rūpīgi jānomazgā. Pats zieds un saknes ir jāmērcē ūdenī, pievienojot ūdeņraža peroksīdu. Vārītā ūdenī ielej 4 ēdamkarotes peroksīda un iemērc tajā ziedu saknes. Šāds risinājums iznīcina baktērijas, visu veidu kaitēkļus un pelējumu. Pēc tam pārstādiet orhideju jaunā substrātā.

Leave a Comment