Vīrietis steidzās uz darbu, kad pie viņa pienāca ubadzīga vecmāmiņa. Viņš sastinga, ieraugot auskarus viņas ausīs

Liktenis dažreiz dara pārsteidzošas lietas. Dažkārt pat programmas “Sagaidi mani” sižeti atpūšas salīdzinājumā ar to, kas notiek ar reāliem cilvēkiem. Mūsu šodienas raksts ir viens no tiem.

Veci auskari

Mihails jau nopietni kavējās uz tikšanos. Lai arī viņam pieder miljoni, viņš joprojām ir punktuāls cilvēks, kas ciena savus kolēģus un cenšas kopīgā labuma labā. Bet viņa foršais auto nomira tieši sniega vētras vidū, un tālrunis, kā nelaime, bija pilnībā izlādējies. Vīrietis izlēca no mašīnas un paskatījās apkārt, meklējot kādu kafejnīcu. Varbūt tur viņš varētu uzlādēt savu telefonu un izsaukt sev taksometru. Šādi gadījumi notiek pat pilsētas bagātākajiem cilvēkiem. Bez telefona Miša ir kā bez rokām, un neko nevar izdarīt.

Tuvumā nebija nevienas atvērtas kafejnīcas, nez kāpēc iela šajā ziņā bija gandrīz pamesta. Blakus bija tikai pārtikas veikals, no tiem, kas bija agrāk. Nekādas pašapkalpošanās, un, protams, tikai skaidra nauda. Miška nopūtās un nomākts gāja pa ceļu, cenšoties saglabāt siltumu dārgā, bet plānā mētelī. Viņam nebija jēgas silti ģērbties, jo viņš gandrīz vienmēr ceļoja savā mašīnā.

Vecmāmiņa gāja pretī jauneklim. Mihails viņu pat uzreiz nepamanīja sniega vētrā. Vecmāmiņa mēģināja kaut ko saskatīt sava mazā telefona ekrānā, kas šķita no pagājušā gadsimta. Mihails šaubīgi paskatījās nabaga vecās sievietes virzienā un tomēr nolēma:

Vecmāmiņ, vai es varu izsaukt taksometru no tava tālruņa? Mašīna iestrēga sniegā un apstājās, un mans mobilais ir pilnībā izlādējies.

Miša negaidīja pozitīvu atbildi. Parasti šādas vecmāmiņas ir ļoti aizdomīgas. Tomēr šoreiz viņam paveicās. Vecmāmiņa pasmaidīja un pasniedza puisim telefonu. Mihails ar prieku paņēma mazo tālruni un ievadīja sava šofera numuru, kura pakalpojumus viņš izmantoja reti. Vecmāmiņa nogaidījusi līdz sarunas beigām un palūdza vīrietim naudu ēdienam. Atdevis mobilo, Miša kopā ar to pasniedza pāris lielas banknotes.

Lasi arī: Kāda nabadzīga sieviete nopirka vecus ratus un atrada iekšā aploksni, kas uz visiem laikiem mainīja viņas dzīvi.

Lasi arī: Kad Anija pamanīja, ka viņas vīramāte stāv virs mazdēla ar vīra bērnu fotogrāfiju rokās, viņa uzreiz nesaprata, kas notiek.

Kāpēc veci auskari piepildīja miljonāra domas

Kamēr večiņa slēpa telefonu somiņā, vējš vēl vairāk pastiprinājās un no sirmiem matiem norāva lakatiņu. Mihails noķēra lakatiņu un grasījās to nodot pārbiedētajai večiņai, kad pamanīja viņai ausīs skaistus auskarus. Tie bija neparasti: apaļi zaļi oļi, ko ierāmēja eņģeļa spārni. Unikāla rotaslieta… ko viņš noteikti kaut kur jau bija redzējis.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment